Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklamada bulundu. Bakan Koca, söz konusu açıklamasında, "85 yaş ve üzerindeki vatandaşlar, evlerinde aşı yaptıracak." dedi.

GÜNDEM 20.01.2021, 23:45 21.01.2021, 18:46
Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Bakan Koca, söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün yaptığımız Bilim Kurulu toplantımızda, aşı planlamamızdaki gelişmeleri ele aldık. An itibarıyla gerçekleşmekte olan aşı programı çerçevesinde, 1 milyondan fazla kişiyi aşılamış bulunmaktayız. Aşı planlamasının ilk aşaması, hepinizin bildiği üzere sağlık personelleri ile başladı ve 980 binden fazla sağlık çalışanı aşılanmış oldu. Geçtiğimiz salı günü itibarıyla da bakımevlerinde ve huzurevlerinde kalan vatandaşlarımızla, bu vatandaşlarımızın bakımını üstlenen personelin aşılanmasına başlandı. 

Öte yandan, 90 yaş üstündeki vatandaşların da aşılanmasına dün itibarıyla başlandı. 90 yaşından büyük olan vatandaşlarımız için sağlık personelleri evlerine kadar giderek aşı uygulamasını gerçekleştirdiler. Aşılama kotasının her geçen gün yükseleceğini bilmenizi isterim.

Bilim Kurulumuzun gerçekleştirdiği değerlendirme ile yarından itibaren 85 yaş üzerindeki vatandaşlarımıza da aşı uygulanmaya başlanacaktır. 85 yaş üstü vatandaşlarımız da evlerine kadar gelen sağlık personelleri tarafından aşılanacaktır. Evlere aşı yapmak için giden ekibimizde hekim ve uzman sağlık çalışanları tam teçhizatlı olarak hazır bekletilmektedir. Aşı uygulama süresini uzatsa da, söz konusu gruptaki vatandaşlarımız için en uygun koşullarda aşı uygulanmasından yanayız.

Aziz vatandaşlarım,

Dünya çapında aşı programlarını sürdüren ve başlatmaya çalışan ülkeler, doğru tedarik programlaması gerçekleştirmeye gayret etmektedir. Biz de vatandaşlarımız için bir aşı ve tedarik programı planlamasını erkenden gerçekleştirdik. Her bir kademede aşı programına ara vermeden, devamlı aşılama gerçekleştirilebilecek bir plan kapsamında aşı lojistiği devam edecektir. Mümkün olan en kısa zamanda, en çok vatandaşımızın koronavirüs aşısına ulaşmasını temin edebilmek için tüm koşulları zorluyoruz.

İçinde bulunduğumuz teknoloji devrinde bilgiye ulaşmanın kolaylığına ek olarak, gerçek olmayan bilgilerin yayılımı da çok yüksek bir hıza ulaşmıştır. Yönlendirici ve yanlış bilgileri dikkate almamanızı, resmi açıklamalarımızı takip etmenizi rica ediyorum."

Yorumlar (0)