Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı ardından duyurdu: 3 mutasyon da Türkiye'de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye'de mevcut İngiltere mutasyonları haricinde 2 vatandaşımızda Güney Afrika varyantı, 1 vatandaşımızda ise Brezilya varyantı tespit edildi." açıklamasında bulundu. Fahrettin Koca, ülkemizde İngiltere mutasyonlu hasta sayısının 196'a ulaştığını da sözlerine ekledi.

GÜNDEM 03.02.2021, 21:33 04.02.2021, 18:15
Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı ardından duyurdu: 3 mutasyon da Türkiye'de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Bilim Kurulumuz bugün haftalık toplantısını gerçekleştirerek aşılama faaliyetlerini ve hastalığın seyrini bir kez daha gözden geçirdi. Mutasyonlar ve vakaların tekrar yükseliş trendine karşı dikkat edilecek konular gündemdeydi." dedi. Fahrettin Koca, ülkemizde İngiltere mutasyonlu hasta sayısının 196'a ulaştığını da sözlerine ekledi.

Bakan Koca, gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İkinci parti koronavirüs aşılarının güvenlik testleri bittikten sonra, 65 yaş üstü büyüklerimizin ve kademe kademe ikinci gruba dahil vatandaşlarımızın aşılanmasına geçiş yapılacaktır. Aşı programımız istediğimiz ölçüde devam ediyor.  

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de görülen mutasyonlu koronavirüs hakkında açıklama yapmıştık. Bu konuyu dikkatle izliyoruz. Bazı mutasyonlarda bulaşıcılığının daha yüksek olduğu yönünde kanıtlarımız var. Böyle durumlarda önlemlerde gevşeme, riskin daha fazla yükselmesine olanak sağlayacaktır. Türkiye'de mevcut İngiltere mutasyonları haricinde 2 vatandaşımızda Güney Afrika varyantı, 1 vatandaşımızda ise Brezilya varyantı tespit edildi. Söz konusu vatandaşlarımız, önlem çerçevesinde hastanede izole edilmektedir. Temaslı oldukları kişiler de benzer biçimde izole edilmiş durumdadır.

Eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte sınırlı da olsa yükseliş gösterecek olan hareketlilikle birlikte doğacak muhtemel risklere karşı sıkı bir takip gerçekleştirilecektir. Elde edilecek olan bulgular, sonraki adımlarımızı belirleyecektir. 

Son günlerde vaka sayılarında artış yaşanıyor. Kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmak zorundayız. Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitim-öğretimin mevcut koşullar dışında ciddi bir haraketliliğe neden olacağı aşikardır. Bu hususta karar verilirken, tüm bu riskler değerlendirilmelidir.

Uzayan kısıtlama sürelerinin toplum yaşamında yol açtığı güçlüklere karşın elde ettiğimiz bu fırsatı yitirmeye sabrımız yoktur. Eski normallerimize dönebilmek için, bu önlemlere daha sıkı uymamız gerekiyor. Hiç gevşemeden, rehavete kapılmadan, önlemlerden taviz vermeden mücadelemizi ülkece sürdürme kararlılığındayız.

Birlikte başarabiliriz."



 

Yorumlar (0)