Bakan Koca açıkladı: Nisa bebeğin sağlık durumu nasıl?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Pendik'te boş bir arazide bulunan 3 aylık Nisa bebeğin sağlık durumuna dair açıklama yaptı.

GÜNDEM 07.04.2022, 23:23 08.04.2022, 02:10 Hakan Öksüz
Bakan Koca açıkladı: Nisa bebeğin sağlık durumu nasıl?

Son haftalarda Türkiye gündeminde yer alan konulardan biri de İstanbul Pendik'te bir arazide bulunan 3 aylık "Nisa bebek" oldu. Bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiğine dair haberler çıktı. Bu haberler daha sonra yalanlandı. Bebeğin sağlık durumu hakkındaki bilgi kirliliği, vatandaşların kafasını karıştırdı. 

Bakan Koca: "Durumu, ciddiyetini koruyor"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Nisa bebeğin sağlık durumuna dair medyada dolaşan haberlere açıklık getirdi. Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleşmediğini kaydeden Bakan Koca, durumun halen daha ciddiyetini koruduğunu belirtti. Bakan Koca, Nisa bebeğin tedavisinin, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde devam ettiğini aktardı.

Hastane açıklama yaptı!

Nisa bebeğin sağlık durumuna ilişkin bir açıklama da Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden geldi. Buna göre çocuk yoğun bakım kliniğinde tutulan Nisa bebeğin, mekanik ventilatöre bağlı olduğu kaydedildi.

Sağlık durumu ciddiyetini koruyan Nisa bebeğe, apne testi ve BT anjiyo tedavisinin uygulandığı belirtildi.

Bebeği emzirdi, kendi kızının ismini verdi!

İstanbul Pendik'te boş bir arazide bir bebeğin bulunduğu ihbarını alan sağlık ekipleri, hızla bölgeye intikal etti. Ekipte yer alan acil tıp teknisyeni olan Büşra Durmaz (29), 3 aylık bebeği emzirdi. Boş arazide bulunan bebeği emziren Durmaz, kendi kızının ikinci ismini bu bebeğe verdi. 

Tüm Türkiye, tek yürek olmuş halde Nisa bebeğin sağlık durumunu merak ediyor. Bebeğini boş araziye bırakan Ebru S., emniyete sevk edildi. Ebru S. ve çocuk bakımevi görevlilerinin ifadeleri Bahçelievler Polis Merkezi tarafından alındı.

Yorumlar (0)