Bakan Koca: 5 madencinin durumu ciddi

Fahrettin Koca, Bartın'da yaşanan maden faciasında yaralanarak İstanbul'a nakledilen işçilere dair, "6 hastamızdan 5'inin durumu ciddi. 5 yaralımız da solunum cihazına bağlı ve yanık oranları yüzde 65 ila 85 aralığında değişiyor." dedi.

GÜNDEM 15.10.2022, 21:21 16.10.2022, 18:01
Bakan Koca: 5 madencinin durumu ciddi

Sağlık Bakanı Koca, Amasra'da yaşanan maden faciasında yaralanan ve ambulans uçakla İstanbul'daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne nakledilen yaralı maden işçilerini ziyarette bulundu.

"Bartın'daki yararlılarımızın durumu iyi"

Ziyaretin akabinde hastane önünde açıklamalarda bulunan Koca, "Bartın'da an itibarıyla takip edilen 3 yaralımız var. Genel sağlık durumları iyi, solunum cihazına bağlı değiller. Sanıyorum 2 veyahut 3 gün içinde taburcu edilmiş olurlar." dedi.

"5 yaralının durumu ciddi"

Olay bölgesinden 1'i karbonmonoksit zehirlenmesi, 5'i ise yanık teşhisiyle toplam 6 hastanın ambulans uçaklarla en geniş olanaklara sahip olan sağlık merkezine getirildiğini belirten Koca, şu ifadelere yer verdi:

"Biraz evvel hastalarımızı ziyarette bulunduk. Her bir yaralımızla ilgili arkadaşlarımızla beraber değerlendirmelerde bulunduk. 6 hastamızın 5'inin durumu ciddi. 5 yaralımız da solunum cihazına bağlı ve yanık oranları yüzde 65 ila 85 aralığında değişiyor. Bir hastamız dün nakli gerçekleşirken hastanemize aldığımızda kalbi durdu ve canlandırma ile geri döndü. O hastamızın da durumu düne göre iyi ama ciddiyetini koruyor. 5 hastamızda ağır yanıklar mevcut ve durumları ciddi. Özellikle ilk birkaç günün çok kritik olduğunu, tüm arkadaşlarımızın yanık merkezinde, yoğun bakım ünitesinde ilgili branşlarla beraber hassasiyetle izlediklerini ifade edebilirim."

Karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayan hastanın solunum cihazına bağlı olmadığı bilgisini aktaran Bakan Koca, "Genel sağlık durumu iyi. Hatta kendisiyle konuştuk. Önümüzdeki birkaç gün daha yüksek basınçlı oksijen tedavisi devam edecek. Bugün durumu çok daha iyi." sözlerini sarf etti. 

"Sayın Cumhurbaşkanımız yakından takip ediyor"

Sağlık Bakanı, hastaların büyük bir hassasiyetle kontrol edildiğini belirterek, "Ben de hepsini yakından takip ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da her bir hastamızı takip ediyor ve bilgi alıyor. Önümüzdeki birkaç gün biraz daha yakın takiple seyirlerini gözlemlememiz gerekecek." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)