Bakan Koca: 3. doz aşılama yarın başlıyor

Bakan Koca, 3. doz aşıya ilişkin olarak, "Sağlık personelleri ve 50 yaş üzeri vatandaşlar yarın itibarıyla aşılanacak." dedi. Koca, BioNTech aşısında iki doz arasındaki sürenin 4 haftaya indirildiğini belirtti.

GÜNDEM 30.06.2021, 20:21 30.06.2021, 20:42
Bakan Koca: 3. doz aşılama yarın başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun ardından toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Günde 2 milyon aşı yapacağız"

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları, şu şekilde: 

"An itibarıyla yaklaşık 50 milyon doz aşıya ulaşmış bulunuyoruz. İlk doz aşısını yaptıran yurttaşlarımızla ikinci doz aşı zamanı gelen yurttaşlarımızın takvimleri birleştiğinde, günde 1,5-2 milyon civarında aşı yapıyor olacağız.

3. doz aşılama başlıyor

50 yaş ve üzeri yurttaşlarımızın ve sağlık personellerimizin hangi aşı ile olursa olsun 3. doz aşı olmalarının yararlı olacağını kararlaştırdık.

2 doz aşısını olmuş 50 yaş ve üzeri yurttaşlarımız ile sağlık personelimiz yarın itibarıyla istedikleri aşı ile 3. doz aşılarını olmak üzere randevu alabileceklerdir. 3. doz aşının hangi aşı türü olduğunun herhangi bir sınırlaması veyahut önceliği yoktur.

3 aya indirildi

Bildiğiniz üzere, hastalığın ardından 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanıyordu. Bugün itibarıyla bu süre 3 aya indirilmiştir. Hastalığı geçirmiş olan yurttaşlarımız hatırlatma dozu olarak aşıyı hastalığın üzerinden 3 ay geçtikten sonra yaptırabileceklerdir.

BioNTech'te süre 4 hafta

Elde edilen yeni veriler doğrultusunda BioNTech aşısının ilk dozunu olan yurttaşlarımızın ikinci dozlarını 4 hafta sonra olabilecek şekilde randevu almaları uygun görülmüştür. Aşıya karşı olmayan fakat aşı olmakta tereddüt eden yurttaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Siz tereddüt eder ve geri durursanız bir kişi eksik kalmış olacağız ve her bir eksiğimiz bizi toplumsal bağışıklık hedefine ulaştırmakta geciktirecektir."

Yorumlar (0)