Bakan Kirişci'den Marmaris'teki yangına dair açıklama!

Muğla Afet Koordinasyon Merkezi'ne giden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'teki yangınla ilgili son bilgileri sabah saatlerinde açıklayacaklarını söyledi. Yaklaşık 4 bin 500 hektarlık alanın yangından etkilendiğini kaydeden Kirişçi, 72 saat dolmadan çalışmaları tamamladıklarını ifade etti.

GÜNDEM 25.06.2022, 00:43 27.06.2022, 09:16 Hakan Öksüz
Bakan Kirişci'den Marmaris'teki yangına dair açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Muğla Afet Koordinasyon Merkezi'ne giden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'teki yangına ilişkin gazetecilere demeç verdi. Yangın nedeniyle 4 bin 500 hektarlık alanda ciddi bir zarar oluştuğuna değinen Bakan Kirişçi, "Çalışmayı 72 saat içinde sonlandırmış olduk." diye konuştu.

"4 bin 500 hektarlık alan etkilendi"

Yangın bölgesinde telaş yaratacak bir durumun bulunmadığını kaydeden Kirişçi, "Sabah saatlerinde duruma ilişkin son açıklamayı yapacağız. Yangında zarar gören alanın büyüklüğüne dair kesin bir bilgi veremiyoruz. Uçaklardan yapılan gözlemlerde yanan alanların içinde yanmamış kısımların olduğu görülüyor. Dolayısıyla kesin bir şey söyleyemiyoruz ancak yaklaşık olarak 4 bin 500 hektarlık bir alanın yangından etkilendiğini söyleyebiliriz." dedi.

"Yaklaşık 72 saatte çalışmalar tamamlandı"

Önceki yıl Muğla'da yaşanan orman yangını felaketinde 50 bin 500 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü hatırlatan Bakan Kirişçi, "Marmaris'te başlayan yangındaki çalışmalarımızı yaklaşık 72 saatte tamamladık. Orman Genel Müdürlüğü çalışanları, polis, jandarma, STK'lar ve alın teriyle çalışan kardeşlerimiz sayesinde bu işin de üstesinden geldik. Şimdi yanan bölgelerle ilgili gençleştirme çalışması başlayacak. 28 bin 500 hektarlık alanda gençleştirme ve fidan dikimi yapılacak." ifadelerini kullandı.

AK Partili vekil Aydın: Orman yangını, siyasete alet edilmemeli!

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ise bölgede çalışan ekiplerin inanılmaz bir iş başardığını söyledi. Bölgedeki arazi şartlarının bir hayli zorlayıcı olduğunu hatırlatan Aydın, "Dünyadaki örnekleri inceleyin, yangınlarda gece çalışması yapan kara ekibi bulamazsınız. Buradaki kara ekibi, sabaha değin çalıştı. Orman yangınları siyasete alet edilmemeli. Yapılan olumsuz konuşmalar, yangınla mücadele eden çalışanların moralini bozuyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)