Bakan Kasapoğlu duyurdu: Bin 17 işçi alınacak

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlık taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 1017 sürekli işçi alacaklarını duyurdu.

GÜNDEM 04.08.2022, 21:35 05.08.2022, 13:57
Bakan Kasapoğlu duyurdu: Bin 17 işçi alınacak

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınla bakanlık çatısı altındaki istihdam hususunda önemli açıklamalar yaptı.

Kasapoğlu, 767 temizlik işçisi, 106 eski hükümlü temizlik işçisi ve 144 engelli temizlik işçisi alacaklarını bildirdi.

Başvurular İŞKUR'a yapılacak

Başvurular, 8-12 Ağustos tarihleri arasında İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden alınacak. Ayrıca 'Alo 170' hattı üzerinden ve hizmet noktalarından da başvuruda bulunulabilecek.

İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) tarafından kura çekimi gerçekleştirilmek üzere iletilen listede bulunan adayların, kura çekimi 31 Ağustos tarihinde yapılacak.

Sözlü sınava tabi tutulacaklar

Kura çekiminin nerede yapılacağı daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet adresinde yayımlanacak. Kura çekimi noterin huzurunda yapılacak ve adaylar talep etmeleri durumunda kura çekimini takip edebilecek.

Kura çekiminin ardından sözlü sınava girmeye hak kazananlar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenecek olan tarihlerde sözlü sınava girecek. Sözlü sınav tarihleri ve yeri de bakanlığın resmi internet adresi üzerinden ilan edilecek.

Yorumlar (0)