Bakan Gül'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Yargı, 83 milyonun yargısıdır!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargıya yönelik eleştirilerine tepki göstererek, "Yargı, 83 milyonun yargısıdır. Kimse siyasi düşüncelerine, siyasetin malzemesine yargıyı alet etmesin." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 26.02.2020, 12:29
Bakan Gül'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Yargı, 83 milyonun yargısıdır!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargıya yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. 

Bakan Gül, "Bugün FETÖ'nün açmış olduğu tahribatı, yaraları saran, darbecileri hukuk çerçevesinde yargılayan bir yargıya, bu hakaretleri, bu saldırıları asla kabul edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Kimsenin yargıya haksız bir şekilde hakaret etme hakkına sahip olmadığını kaydeden Gül, "Yargı, 83 milyonun yargısıdır. Kimse siyasi düşüncelerine, siyasetin malzemesine yargıyı alet etmesin." açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Daha dün 25 baronun ortak imzasıyla bir bildirge yayımlandı. Türkiye'de görev yapan avukatların yüzde 80'i barolarda yer alıyor. Diyor ki o bildirgede: 'Kamuoyunun dikkatle takip ettiği yaşanan hukuksuzluklar ve uygulamalar kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır.' Hatırlar mısınız bir grup toplantısında hâkimlere dağıtılan bir broşürden söz etmiştim. Hâkimlere 'Konuda karara varmadan bize danışacaksınız' diyordu. Türkiye tarihinin en ağır yargı krizini yaşıyoruz. Mahkemeler verdikleri kararlar sonrasında dağıtılmakta. Türkiye son yıllarda yaşadığı demokrasi krizi ile 'avukat hapisleri merkezi' haline gelmiştir. Ben demiyorum bunları avukatlar diyor. Bir kişiye yapılan haksızlığı kabul edemeyiz." demişti. 

Yorumlar (0)