Bakan Gül'den baro başkanlarına: Teklif yok, neye karşısınız?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, baroların seçim sisteminde değişiklik yapılması talimatına karşı yürüyüş yapan baro başkanlarına tepki göstererek, henüz ortada teklif olmadığını ve neye karşı çıktıklarını anlamadığını ifade etti.

GÜNDEM 22.06.2020, 16:01 22.06.2020, 16:08
Bakan Gül'den baro başkanlarına: Teklif yok, neye karşısınız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "baroların seçim sistemlerinde değişiklik yapılmasına" yönelik talimat vermesi tartışmalara neden olmuştu. Baro başkanları, buna tepki göstererek Ankara'ya doğru "Savunma Yürüyüşü" başlatmıştı. Baro başkanlarının bugün Ankara'ya girmelerine izin verilmedi. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Savunma Yürüyüşü"ne ilişkin değerlendirmede bulundu. Adalet Bakanı Gül, baro başkanları ile her daim görüşmede bulunduklarını ve "açık kapı diyaloğu" politikasını uyguladıklarını söyledi. 

Gül, baro başkanlarının neye karşı çıktıklarını sordu. 

"Daha teklif yok"

Ortada henüz bir teklif olmadığını kaydeden Gül, baro başkanlarının neye tepki gösterdiklerini anlamadığını belirtti. Gül, teklifin sunulmasının ardından herkesin gerekli tavsiyeleri yapabileceğini aktardı. 

Baroların katılımcı ve çoğulcu bir yapıya sahip olmalarının hedeflendiğini kaydeden Gül, avukatlığı ileriye taşıyacak ve avukatlığın kazanımlarını artırabilecek çalışmalara imza atmak istediklerini söyledi.

"Savunmayı daha güçlü kılacağız"

Gül, savunma mesleğinin geriye gitmesine neden olacak bir çalışmayı asla desteklemeyeceklerini belirterek, savunmayı daha güçlü kılacak, avukatların sahip oldukları hakları daha çok muhafaza eden ve mesleki örgütlenmeyi iyice kuvvetlendiren bir yapı oluşturmak için çalışıldığını ifade etti.

AK Parti tarafından henüz duyurulan bir taslağın bulunmadığını aktaran Gül, tüm fikirleri dikkate aldıklarını ve tavsiyeleri değerlendirerek bir taslak oluşturulacağını anlattı.

Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) olan Metin Feyzioğlu ile iletişim halinde olduklarını belirterek, temel önceliğin hukukun üstünlüğü olduğuna dikkat çekti. 

Yorumlar (0)