Bakan Gül'den Alevilere çirkin saldırıya ilişkin açıklama!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'de Alevi vatandaşın evinin duvarına yazı yazılmasına ilişkin, "Olay esnasından itibaren İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma açmıştır ve kolluk kuvvetlerimiz de her türlü incelemesini yapmaktadır. Bu işi yapan ya da yaptıranların, kişi ya da kişilerin tespiti yönünde titiz bir çalışma devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 29.11.2019, 14:31 29.11.2019, 15:11
Bakan Gül'den Alevilere çirkin saldırıya ilişkin açıklama!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'de Alevi vatandaşın evinin duvarına yazı yazılmasına ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Gül, "Olay esnasından itibaren İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma açmıştır ve kolluk kuvvetlerimiz de her türlü incelemesini yapmaktadır. Bu işi yapan ya da yaptıranların, kişi ya da kişilerin tespiti yönünde titiz bir çalışma devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların otruduğu Yeşil Mahallesi'nde bir evin duvarına kırmızı boyayla "X" işareti yapıldığı ve "Defol Alevi" yazıldığı görülmüştü. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Evin sahibi 60 yaşındaki Bayram Şenal, başından geçen olayı anlatmıştı. Şenal, 25 senedir aynı mahallede oturduğunu kaydetti. Bu mahallede çocuklarını büyüttüklerini aktaran Şenal, "Böylesine çirkin bir olayla daha önce hiç karşılaşmadık." demişti. 

"Husumetli olduğumuz herhangi biri yok"

Şenal, salı sabahı köpeğine mama vermek için saat 10 civarında kapının önüne çıktığında yazıyı gördüğünü belirterek, "Kırmızı sprey boya ile 'Defol Alevi' yazılmış ve çarpı işareti konulmuş. Hemen oğlumu aradım. Bana polise haber vermemi kendisinin de hemen geleceğini söyledi. Polisi ekipleri geldi, yazının fotoğraflarını çektiler. Daha sonra ise yanlarında getirdikleri siyah sprey boya ile yazıyı kapattılar. Husumetli olduğumuz herhangi biri yok." ifadelerini kullanmıştı. 

"Ayrışmaya izin vermeyeceğiz"

Evinin tenha bir yerde olduğunu ve geceleri içki içmeye gelenlerin olduğunu aktaran Şenal, "Bu olay tedirginlik yarattı. 25 yıldır yaşadığım mahallede birkaç gündür diken üstündeyim. Bize ‘çocuk işi’ dediler. Hiçbir çocuk gece bu ıssız yere gelemez. Büyük insanlar bile korkuyor, tedirgin oluyor. Bize bu tedirginliği yaşatanların bulunmasını istiyoruz. Yeşil mahalle sakinleri olarak bizler mezhepsel konuşmaları yapmayı bile zulüm sayarız. Mahallede çarşıda bakkalda bile muhabbeti olmaz. Aleviymiş Sünniymiş aslolan insanlıktır. Kim ya da kimler yaptıysa ayrışmaya izin vermeyeceğiz." şeklinde konuşmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Alevilere yönelik çirkin saldırıya tepki gösteren Erdoğan, "Son günlerde bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor. Ülkemizi bölmek için. Türkiye'de bizim yönetim olarak böyle sorunumuz yoktur. Bu işaretleri koyanların güvenlik teşkilatlarımız çalışmaktadır. yakalandıklarında hesabı sorulacaktır." demişti. 

Yorumlar (0)