Bakan Ersoy’dan, sinema konusunda ortak iş birliği çağrısı!

Türkiye ve Azerbaycan arasında ilki gerçekleşen “Kültür Karma Komisyon Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sinemaya dikkati çekti. Türkiye’nin dünya üzerinde dizi ve film ihracatı konusunda ikinci sırada ve deneyiminin bulunduğunu söyleyen Ersoy, sinema konusunda iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı.

GÜNDEM 01.03.2021, 15:52
Bakan Ersoy’dan, sinema konusunda ortak iş birliği çağrısı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye ve Azerbaycan arasında ilk kez düzenlenen  “Kültür Karma Komisyon Toplantısı” nda konuştu. Sinema konusunda dikkati çeken Ersoy, sinemada ortak bir iş birliği içerisinde olunması gerektiğine dikkati çekti. İki ülke arasında gerçekleşen toplantı, Kültür ve Turizm Bakanlığının binasında düzenlendi. İki ülke arasında imzalanan protokolle neticeleşen toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov da katıldı.

İki kültürün ortaklığına vurgu yapıldı

Bakan Ersoy, toplantıda bakan Kerimov’un atanmasının hemen ardından ilk ziyaretini Türkiye’ye yapmasından dolayı teşekkürde bulundu. Kendilerinin de iade-i ziyarette bulunacaklarını belirten Ersoy, Karabağ’ı ziyaret edeceklerini belirtti. Toplantıda sinema konusuna dikkat çeken Mehmet Nuri Ersoy, Azerbaycan ile aralarında gelişen kültürel tarihi mirasa dikkat çekti. Kültür Karma Komisyonunun da, iki ülke arasında bundan sonra yapılacak iş birlikleri için faydasına dikkat çeken Ersoy, ortak kültür ve gastronominin ikili ilişkilerle iki bakanlığın öncelikli konuları olduğuna vurgu yaptı.

Sinema konusunda ortak iş birliği

Türkiye’nin dizi ve film ihracatı konusunda, dünyada ikinci sırada olduğuna dikkat çeken Ersoy, sektörün ve bakanlığın deneyimli olduğunu belirtti. Türkiye’nin yoğun bir şekilde restorasyon yaptığını da belirten Ersoy, bu konudaki deneyimleri Azerbaycan ile paylaşmaktan onur duyacaklarını söyledi. İki ülke arasında 2020 yılında gerçekleşen vize muafiyeti anlaşmasının faydasını belirten Ersoy, daha çok protokolle ve kültürel faaliyetlerle beraber tüm dünyaya ortak bir dille kardeşliğin haykırılması gerektiğini söyledi. Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov ise, Türkiye ile  İş birliğinin güçlenmesine dikkat çekti. Azerbaycan için sinema, müze, kütüphaneler, tiyatro ve müzik konusunda tecrübe değiş tokuşunun önemini vurgulayan Kerimov, sahnesinde iş birliğimiz hem iki taraflı hem de uluslararası teşkilatlarda önemli olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)