Bakan Ersoy'dan Göbeklitepe müjdesi

'Mezopotamya' markasının tanıtımı için Şanlıurfa'da konuşan Bakan Ersoy, Göbeklitepe'nin yakınında 11 yeni tepe daha bulunduğunu duyurdu. Ersoy, "Artık 12 tepe diyeceğiz. 12 tepeye ilişkin büyük bir çalışma var, bitmek üzere, eylül ayında tanıtımını gerçekleştireceğiz." dedi.

GÜNDEM 28.06.2021, 00:01
Bakan Ersoy'dan Göbeklitepe müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte 'GAP Bölgesi Turizm Tanıtım ve Markalaşma Projesi' çerçevesinde 'Mezopotamya' markasının tanıtımı için geldiği Şanlıurfa'da, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Şehirde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ersoy, ülkemizin turizm değerinin ve potansiyelinin daha iyi anlaşılabilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

"81 kentimizde de turizm potansiyeli var"

'Türkiye Turizmini Tanıtma ve Geliştirme Ajansı'nı iki yıl evvel kurduklarını anımsatan Ersoy, "Ajansın asıl görevi, ülkemizin bütün turizm değerlerini dünyaya tanıtmaktır. Ajans ile ana amacımız 2023 yılına dek Türkiye'de turizmi 81 kentimize yaymak. Ülkemizin hemen her noktasında turizm potansiyeli var. Doğru bir tanıtım ile bu potansiyeli gün yüzüne çıkarıp farkındalığını da sağlayarak yaymamız lazım." sözlerini sarf etti. 

"Artık 12 tepe diyeceğiz"

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'nin etrafında birtakım önemli merkezleri daha keşfettiklerini söyleyen Ersoy, şöyle devam etti:

"Aslına bakarsanız Göbeklitepe, Göbeklitepe ile kısıtlı değil. Göbeklitepe etrafındaki 100 kilometrelik bir hat üzerinde 11 tane daha tepemiz mevcut. Buradan detayını ilk defa vermiş olacağız ve artık 12 tepe diyeceğiz. 12 tepeye ilişkin büyük bir çalışma var, bitmek üzere, eylül ayında tanıtımını gerçekleştireceğiz. Dünyanın bir çok üniversitesi ve arkeoloji hususunda uzmanlaşmış kazı başkanlarıyla iş birliği yaparak 12 tepeyi dünya tanıtımı şeklinde sunacağız. Dünyada oldukça popüler bir yer haline gelecek. Tanıtım gerçekleştikten sonra çok fazla ses getirecek, ülkemizin eşi benzeri olmayan bir hazinesi olacak diye düşünüyoruz. Mezopotamya diye baktığınızda bu bölgenin kendine özgü bir kültürü var. Kendine has tescilli yemekleri var. Çok sayıda ürünü var. Bunu da emsalsiz olan arkeolojik değeriyle birleştirdiğiniz zaman ortaya muazzam bir şey çıkıyor."

Bakan Ersoy, Türkiye Turizmini Tanıtma ve Geliştirme Ajansı'nın, bölgedeki kalkınma ajanslarıyla da koordineli bir şekilde çalıştığını vurgulayarak, tanıtım noktasında ülke çapındaki belediyelerle de iş birliği yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)