Bakan duyurdu: Rizelilerin 20 yıldır beklediği projede sona gelindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Gelecek günlerde Salarha Tüneli’yle İkizdere Tüneli’nin açılışını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 25.07.2021, 23:45
Bakan duyurdu: Rizelilerin 20 yıldır beklediği projede sona gelindi

Karaismailoğlu, geçtiğimiz hafta Artvin Arhani ve Rize’de gerçekleşen heyelan ve selden olumsuz yönde etkilenen bölgelerde yaptığı inceleme ve ziyaretlerine devam etti. Afet alanlarının yanında Rize’de süren yatırımları da inceleyen Karaismailoğlu, ilk olarak Rize İkizdere’de bulunan tünel inşaatı şantiyesine ziyarette bulundu. Ardından Salarha Vadisi ve Rize’nin merkezini birbirini bağlayan 20 senedir Rizeliler tarafından dillendirilen 70 senelik hayal Salarha Tüneli’nde incelemeler yaparak, yakın zamanda bölgeyi afetten önceki duruma getireceklerini söyleyip, “Yaklaşık olarak 10 gün öncesinde Rize’de afet ve sel meydan gelmişti, o günden beri buradayız. Devamında ise Arhavi’deki su baskınları ve sel yaşandı. Bu afetleri bir kez daha görmemek üzere bölgede çalışmalarımız sürüyor. Bakanlıklarımızn tamamıyla birlikte bölgede çalışmalar yapıyoruz. Tüm bakanlıklarımızla afetin izlerini ortadan kaldırmak maksadıyla seferberlik söz konusu. Önümüzdeki günlerde inşallah burayı afet öncesi duruma kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.

İyidere’den başlayıp Erzurum’a dek giden önemli bir koridor

Afet ve selin yaralarının sarılması çalışmalarının ötesinde önemli projelerin de bölgede sürdüğünü hatırlatan Karaismalioğlu, “Ulaştırma Bakanlığı’mızın bölgede çok kıymetli yatırımları bulunuyor. Bir yandan bu yatırımlarımız sürüyor. Sabah ilk toplantımızı İkizdere’de gerçekleştirdik. İyidere ve İkizdere arasında bulunan tünellerde son aşamaya geldik artık. Gelecek günlerde açmayı hedefliyoruz. İyidere’den başlayıp Erzurum’a dek giden önemli bir koridor burası. Ovit Tüneli’nin de bitirilmesiyle devamında Dallıkavak ve Kırık tünellerinin çalışmalarını da sürdürüyoruz. Bölgede 50 kilometreye varan kısaltmayı Güney’de İkizdere tünellerinin bitirilmesiyle elde edeceğiz. İyidere lojistik limanın yapılmasıyla da çok mühim bir koridoru bağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla açılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek günlerde Rize’ye gelip İkizdere ve Salarha Tüneli’nin açılışını gerçekleştireceğini kaydeden Karaismailoğlu, “Salarha Vadisi’yle Rize merkezi bağlayacak Salarha Tüneli’nin geçtiğimiz günlerde bir tüpü trafiğe açıldı. Dikkat çeken bir rahatlama sağlandı. Özellikle Rize merkez kısımda. Gelecek günlerde ise Salarha Tüneli ve İkizdere Tüneli’nin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapacağız.

Cumhurbaşkanımız gelecek günlerde Rize’ye gelerek ulaşım açısından büyük bir öneme sahip 2 tünelin açılışını gerçekleştirecek.

Vadiyi Rize merkeze bağlayacak

Salarha Tüneli, Rize merkeze vadiyi bağlamak maksadıyla oldukça önemli bir proje. Yolu yaklaşık olarak 9 kilometre civarında azaltıyor. Seyahat süresinde ise yaklaşık olarak 25 dakikaya varan kazanımlar yakalayacağız. Salarha Tüneli’nin vadi kısmının çıkışının ardından Muradiye’ye dek bölünmüş yolun ihalesini gerçekleştirdik. Gelecek günlerde de ona başlayacağız. Böylece tünelin bağlantı yolları ve Muradiye beldesi açısından dikkat çekecek bir projeyi de başlatmış olacağız.” dedi.

Yorumlar (0)