Bakan duyurdu: Hepsi dijital ortama aktarılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm nüfus defterleri ve belgelerinin dijital ortama aktarılmasına yönelik projenin başlatıldığını duyurdu.

GÜNDEM 02.12.2019, 11:29
Bakan duyurdu: Hepsi dijital ortama aktarılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm nüfus defterleri ve belgelerinin dijital ortama aktarılmasına yönelik projenin başlatıldığını belirterek, "Halihazırda 251 milyon belge sisteme aktarıldı, sadece 2019 yılında yaklaşık 60 milyon belge aktarıldı, küçümsenecek bir rakam değildir." dedi. 

Bakan Soylu, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesi'ndeki otelde gerçekleştirilen İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Semineri'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden, ülke genelinde bin 328 noktadan günde 250 bin kişinin hizmet aldığını kaydeden Soylu, pasaport ve ehliyet işlemlerinin de devriyle büyük iş yükü ve bunun gerektirdiği yatırımların mevcut olduğunu ifade etti. Soylu, nüfus müdürlüğü konseptinin bu yeni dönemin ihtiyaçları değerlendirilerek oluşturulduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı, özellikle personel takviyesi ve yeni randevu verme sistemi ile randevu verme süresinin bir güne, işlem sürelerinin de 8 dakikaya düştüğünü belirterek, "2017 yılından sonra yıllık işlem hacmi yaklaşık 50 milyona yükseldi. 3'ü bir yerde projesiyle pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı için tek başvuru ve bir kez verilen parmak izi, fotoğraf ve imza ile işlem gerçekleştirilir hale geldi." dedi.

"Yeni nesil kimlik kartı sayısı 49 milyon oldu"

Türkiye genelinde 801 pasaport başvuru noktası ve 808 sürücü belgesi başvuru noktasının hizmet verdiğini aktaran Soylu, "Müracaattan sonra 1-3 günde belgelerin sahiplerine teslimi sağlanıyor." diye konuştu.

Soylu, ehliyet ve pasaportların devri tarihinden bugüne kadar toplam 3 milyon 400 bin yeni nesil pasaport be 7 milyon 300 bin sürücü belgesi verildiğini kaydederek, "Verilen yeni nesil kimlik kartı sayısı da 49 milyon 270 bine ulaşmıştır. Yıl bittiğinde 50 milyonu aşacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

"251 milyon belge dijital ortama aktarıldı"

Tüm nüfus defterleri ve belgelerinin dijital ortama aktarılmasına yönelik projeyi başlattıklarını aktaran Soylu, şunları söyledi:

"Halihazırda 251 milyon belge sisteme aktarıldı, sadece 2019 yılında yaklaşık 60 milyon belge aktarıldı, küçümsenecek bir rakam değildir. İnşallah proje 2020 yılında da tamamlanmış olacaktır. Depolama maliyetinden tutun, arşive erişim hizmetlerinden yıllık ortalama 75 bin belgenin basım masrafına kadar önemli bir tasarruf söz konusu olacaktır."

Yorumlar (0)