Bakan Dönmez: Karadeniz gazı için boru serim işlemi tamamlandı

Karadeniz gazı çalışmalarındaki son durumu açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Karadeniz gazının sisteme verilmesine ilişkin boru serim işlemi tamamlandı” dedi. 

GÜNDEM 18.11.2022, 15:47 20.11.2022, 08:04
Bakan Dönmez: Karadeniz gazı için boru serim işlemi tamamlandı

Türkiye’nin Karadeniz’de keşfettiği gazın hanelere aktarılması için artık geri sayıma geçildi. Çalışmalardaki son durumu paylaşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Karadeniz gazının sisteme verilmesine ilişkin boru serim işlemi tamamlandı. 280 tonluk bir kilit ekipman ülkemize getirildi. Hedefimiz, 2023 yılının mart ayında gazımızı vatandaşlarımız ile buluşturmak. Bu uğurda sıkı bir çalışma dönemi devam ediyor. 4 sene sonra konutlardaki gazın tamamı karşılanacak” bilgisini paylaştı.  

“Hem devletimiz hem de vatandaşlarımız kazanacak”

“Karadeniz gazı sayesinde fiyatlarda indirim olacak mı?” sorusuna cevap veren Bakan Dönmez, “Şu an doğalgazda sübvansiyon oranı yüzde 75. Doğal gazın sisteme aktarılmasının ardından vatandaşlarımıza gerekliği kolaylığı sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Karadeniz’de keşfettiğimiz bu gaz sayesinde hem devletimiz hem de vatandaşlarımız kazanacak. Keşfedilen gazla birlikte en az 25-30 sene yetecek kadar bir kaynağa sahip olacağız. Birçok ülke ile yeni kaynak noktaları oluşturduk ve sisteme aldık. Bunlar sayesinde inşallah kış mevsimini herhangi bir sorun yaşamadan, sıkıntısız bir şekilde atlatacağız” şeklinde konuştu.  

Yorumlar (0)