Bakan Dönmez duyurdu: Kemerköy Termik Santrali’nde elektrik üretimi başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemerköy Termik Santrali’nde bir ünitenin devreye alınıp üretime başlandığını ifade etti.

GÜNDEM 09.08.2021, 16:35
Bakan Dönmez duyurdu: Kemerköy Termik Santrali’nde elektrik üretimi başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapmış olduğu değerlendirmede, “Kemerköy Termik Santrali’ndeyiz. Yapılmış olan kontroler ile arızalı ekipmanların da onarılmasıyla, bir ünite devreye alınıp elektrik üretilmesine başlandı. Kalan ünitelerin, kontrol bakımları yapılınca devreye alınacak.” şeklinde konuştu.

Üniteler kontrol ve bakım sonrası devreye girecek

Milas’ta meydana gelen orman yangınında 5 Ağustos tarihinde alevler, Yeniköy Termik Santrali’ne yaklaşık olarak 15 kilometre uzaklıkta yer alan Kemerköy Termik Santrali’nin bahçesine ulaşmış, santral personelinin tahliyesi yapılmış, patlayıcı ve yanıcı maddeler dışarıya çıkartılmıştı.

Ören Mahallesi’ndeki vatandaşlar tahliye edilmişti

Santralin çevresindeki ağaçlar kesilirken iş makinelerinin yardımıyla çevresindeki hendekler kazılmış, yerleşkeye yaklaşık olarak 1 kilometre mesafede bulunan Ören Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar askeri gemiler yardımıyla tahliye edilmişti.

Yorumlar (0)