Bakan Dönmez'den Kılıçdaroğlu paylaşımı: Kanıtladık!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evde 4 ay boyunca elektriklerin kesik olduğuna dair iddiaların yanlışlığını kanıtladıklarını bildirdi. Bakan Dönmez, "Elektrik sayaçları artık akıllı. Abonenin yaptığı elektrik tüketimi, sayacın hafızasında saklanıyor." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 26.04.2022, 01:22 26.04.2022, 01:31 Hakan Öksüz
Bakan Dönmez'den Kılıçdaroğlu paylaşımı: Kanıtladık!

Son aylarda elektrik faturalarına getirilen fahiş zamları protesto edeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin faturasını ödemeyeceğini bildirmişti. Daha sonra elektriklerinin kesildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, kendi evinden paylaştığı videoda, "1 hafta karanlıkta kalacağız." açıklamasını yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evde gerçekten elektrik yok muydu?

Daha sonra Ankara Keçiören'de bir evi ziyaret eden CHP lideri, bu evde elektriklerin 4 aydır kesik olduğunu duyurmuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına tepki gösteren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "O gün elektriklerin kesik olmadığını tespit ettik. Sayın Kılıçdaroğlu, ışıkları neden açmadınız?" şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, bu paylaşıma sert tepki göstermişti.

"Kullanım bilgileri sayacın hafızasına kaydediliyor"

Twitter hesabından yeni bir açıklamada bulunan Bakan Dönmez, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evde elektriklerin 4 ay boyunca kesik olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bunu kanıtladıklarına değinen Bakan Dönmez, "Elektrik sayaçları artık akıllı. Abonenin yaptığı elektrik tüketimi, sayacın hafızasında saklanıyor." ifadelerini kullandı.

O gün sadece Kılıçdaroğlu'nun ziyaret saatleri olan 18.18 ile 21.31 arasında elektrik tüketiminin görünmediğini aktaran Bakan Dönmez, "Şimdi mahcup oldunuz mu?" diyerek CHP liderine yüklendi.

Yorumlar (0)