Bakan Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gazın işleneceği Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'ne giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Dönmez, tesisin inşaatının yüzde 90 oranında bitirildiğini söyledi. Bakan Dönmez, "Mart sonuna kadar projeyi bitirerek doğal gazı halkımızın kullanımına sunmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 06.01.2023, 21:50 08.01.2023, 10:33 Hakan Öksüz
Bakan Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması

Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'ni ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, burada yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dönmez'e eşlik eden isimler arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da yer aldı.

"Tesisin inşaatı yüzde 90 bitti"

Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın işlenebilmesi için kurulan tesisin inşa çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Dönmez, "Tesisin inşaatı yüzde 90'ı bitirilmiş durumda. Denizde de yaklaşık 50 gemimizde yapım çalışmaları sürüyor. Deniz tabanındaki montaj çalışmaları sona erdi ve test aşamasına geçildi. Mart sonuna kadar projeyi nihayete erdirerek Karadeniz gazını kullanıma sunacağız." dedi.

Tesislerde kaç kişi çalışıyor?

Bölgedeki çalışmaların hız kazandığını ve buna paralel olarak istihdam edilen işçi sayısının da arttığını belirten Bakan Dönmez, "Şu an karada işçi sayısı 7 bin civarında. Deniz tarafında da yaklaşık 2 bin 500 kişi çalışıyor. Şu an pik dönemindeyiz diyebilirim. Bundan sonra test ve deneme çalışmalarına geçeceğiz. Birçok uzman sahada hizmet verecek. Yurt içinden olduğu gibi yurt dışından da uzmanlar gelecek." vurgusunu yaptı. 

AK Partili Dağ: "Mart ayında burada açılış yapmak istiyoruz"

Bölgedeki çalışmanın yaklaşık 2,5 yıldır sürdüğüne dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ ise, "Testlerden sonra gaz, kullanıma sunulacak. Türkiye Yüzyılı'nda enerjide dışa bağımlılığı azaltma hedefiyle hareket ediyoruz. Karadeniz'de bulunan gaz, bu anlamda ülkeye büyük katkı sunacak. Mart ayında burada açılış yapmak istiyoruz." dedi.

Yorumlar (0)