Bakan Çavuşoğlu, Ukraynalı mevkîdaşı ile görüştü!

Rusya'nın başlattığı savaşın ardından temaslarını sıklaştıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukraynalı mevkîdaşı Dmytro Kuleba ile telefonda görüştü.

GÜNDEM 04.04.2022, 19:04 05.04.2022, 09:16 Hakan Öksüz
Bakan Çavuşoğlu, Ukraynalı mevkîdaşı ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yoğun diplomasi trafiği devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın ardından temaslarını sıklaştıran Çavuşoğlu, her iki ülkenin yetkili isimleriyle telefon görüşmeleri yapıyor.

Çavuşoğlu, son olarak Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile telefonda görüştü. Görüşmede savaştaki son durum, güncel gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Buça'daki sivil katliamı!

Dünya kamuoyu, Ukrayna'nın Rusya'dan geri aldığı Buça bölgesindeki sivil katliamı konuşuyor. Bölgeyi Rusya'dan geri alan Ukrayna ordusu, acı bir manzarayla karşılaştı. Bölgede çok sayıda sivilin öldürüldüğü tespit edildi. Bazı sivillerin ellerinin bağlandığı ve kafalarından vurularak infaz edildikleri belirlendi. Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova, bölgede en az 410 sivilin öldürüldüğünü duyurdu. 

Rusya'dan yalanlama geldi!

Bölgeyi ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yapılanları gördükçe Rusya ile müzakere yapmanın zorlaştığını belirtti. Rusya cephesi, son günlere damgasını vuran Buça'daki katliam görüntülerine ilişkin açıklamada bulundu. Kremlin Sözcüsü Peskov, "Görüntülerin sahte olduğu belirlendi." dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, "Batılı ülkeler ve Ukrayna tarafından hazırlanmış bir provokasyon." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)