Bakan Çavuşoğlu'ndan NATO açıklaması: "Yazılı mutabakat istiyoruz"

15 yıl aranın ardından Türkiye'nin gerçekleştireceği İsrail ziyaretinde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. Çavuşoğlu, bugün Filistin'de yarın ise İsrail'de birtakım temaslarda bulunacak. Finlandiya ve İsveç’in NATO adımına yönelik açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu heyetle yarın bir görüşme yapılacağını söyleyerek, “Laf değil somut adım bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 24.05.2022, 15:10 25.05.2022, 14:54
Bakan Çavuşoğlu'ndan NATO açıklaması: "Yazılı mutabakat istiyoruz"

İsrail-Türkiye ilişkilerinde 15 yıl aranın ardından ilk ziyaret gerçekleşecek.

Bugün Filistin’de birtakım temaslarda bulunacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın ise İsrail heyetiyle görüşecek.

Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı

Bugün Filistin'e giden Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta bulunan gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Görüşmelerde Filistin sorunu ve ikili ilişkiler ele alınacak" diyen Çavuşoğlu, yarın ise İsrail ile birtakım temaslarda bulunacağını söyledi ve Büyükelçi atanmasına ilişkin meseleyi İsrail Dışişleri Bakanı ile ele alacaklarını ifade etti.

Finlandiya ve İsveç’ten heyet geliyor

Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği başvurusuna yönelik de açıklamalarda bulundu.

Bugün Finlandiya ve İsveç’ten bir heyetin geleceğini, yarın da görüşme yapılacağını açıklayan Çavuşoğlu, "NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in de yer alacağı 4'lü toplantı gerçekleşebilir. Laf değil somut adım bekliyoruz. Karşılıklı beklentilerimizi mutabakata bağlamak arzusundayız" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurularına yönelik istişarelerin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın başkanlığındaki heyet ile birlikte Finlandiya ve İsveç heyetleri arasında Ankara’da çarşamba günü yapılacağını açıkladı.

Yorumlar (0)