Bakan Çavuşoğlu: İnsanlığımdan utandım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta katıldığı bir programda gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi. Çavuşoğlu, oy tercihi nedeniyle depremzedelere yönelik yapılan hakaretlere değindi.

GÜNDEM 20.05.2023, 16:34 20.05.2023, 17:12 Hakan Öksüz
Bakan Çavuşoğlu: İnsanlığımdan utandım

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılan Esnaf Buluşması'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi. Vatandaşlardan Cumhur İttifakı'na önemli bir desteğin geldiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Cumhur İttifakı olarak TBMM'ye 323 vekil yolladık. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan da diğer seçimde yüzde 49.5 oy aldı. İkinci turda vatandaşın teveccühüyle Sayın Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak görevini sürdüreceğini düşünüyoruz." dedi.

Turist hedefini açıkladı

2023 yılı için konulan turist hedefinin 60 milyon olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Gelir hedefimiz ise 56 milyar dolardı. 2028 yılı için hedefimiz ise 90 milyon turistin ülkemizi ziyaret ederek 100 milyar dolar gelir bırakmasıdır. Bu hedefler temelsiz değil. Turizmle ilgili çalışmalarımız var. Turizmci esnaflarımıza güvenimiz sonsuz. Bu hedefe ulaşmak hayal değil. 2002'de gelen turist sayısı 13,5 milyon civarındaydı. Önceki yıl ise 51,4 milyon turist geldi." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun "Rusya'ya yaptırım" açıklaması 

Kılıçdaroğlu'nun "Rusya'ya yaptırım" açıklaması nedeniyle Rus turist sayısının bu yıl bir miktar azaldığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Avrupa ve Amerika'ya yaranmak mı istiyorsunuz? Yoksa önceliğiniz Türkiye'nin çıkarları mı? Bu açıklamanın şüphesiz ki zararı oldu. Hiçbir ülkeyi kendimizden üstün görmüyoruz, hiçbir ülkeyi aşağılamıyoruz da. Tek hedefimiz, Türkiye'nin refahı." vurgusunu yaptı.

Depremzedelere yönelik hakaretler

Siyasetteki rakiplerinin PKK ve FETÖ'ye sinyal yaktığını ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı'na oy veren depremzedelere edilen hakaretlere de değindi. Muhalefetin afetzedelere yönelik "bedava ev" vaadinin gerçekçi bulunmadığını aktaran Çavuşoğlu, "Bu nedenle oradaki vatandaşlar ağırlıklı olarak Sayın Erdoğan'a oy verdi. Sırf bu yüzden depremzedelerle ilgili hakarete varan sözler edildi. Küfürler, hakaretler havada uçuştu. O yorumları görünce insanlığımdan utandım. Mesela deprem bölgesi olan Hatay'ın Defne ilçesinde de Sayın Kılıçdaroğlu'na yüzde 90 oy çıktı. Buna saygı duyarız. Milletin tercihidir, buna söz etme hakkımız yok." diye konuştu.

Yorumlar (0)