Bakan Çavuşoğlu, Cezayirli mevkidaşı ile görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Cezayirli mevkidaşı Ramtan Lamamra ile Tunus, Libya, Afrika ve Sahel bölgesi gibi hususlarda görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirerek, "Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu hususlarda Türkiye ile Cezayir'in görüşleri örtüşüyor." dedi.

GÜNDEM 14.08.2021, 22:31 15.08.2021, 12:47
Bakan Çavuşoğlu, Cezayirli mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin akabinde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cezayirli mevkidaşını Dışişleri Bakanlığı görevine tekrar getirildiği için kutlayan Çavuşoğlu, "Deneyimleriyle inşallah hem Cezayir'e hizmet edecek hem de bölgenin istikrar ve barışına önemli katkılar sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Cezayir ve Türkiye'nin yangın ve diğer doğal afetlerle mücadele ettiğine işaret ederek, yangınlar sebebi ile yaşamını yitiren Cezayirlilere başsağlığı diledi.

"Anlaşmalar en kısa süre içerisinde imzalanacak"

Lamamra ile gerçekleştirilen görüşmede ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alındığını belirten Çavuşoğlu, "İlerleyen süreçte birlikte yapabileceğimiz çalışmaların yol haritası üzerinde mutabık kaldık. Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un Türkiye'yi ziyaretiyle Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısını ve Karma Ekonomik Komisyonu toplantısını yapacağız. Üzerinde müzakereyi sürdürdüğümüz anlaşmaları da en kısa süre içerisinde tamamlayıp onları da imzalayacağız." dedi.

Ticaret hacmi hedefi: 5 milyar dolar

Cezayir ile Türkiye arasındaki ikili ticaretin 5 milyar dolara ulaşabilmesi için çalışmaların devam edeceğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Ekonomik iş birliğimizi her alanda geliştiriyor olacağız. Özellikle burada Türk şirketlerinin sayısı 1.300'ü geçti. Türk şirketlerine verdikleri destek için Cezayir hükümeti ve devletine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Görüşlerimiz örtüşüyor"

Çavuşoğlu, söz konusu görüşmede, bölgesel ve uluslararası hususların da ele alındığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün Tunus, Libya, Afrika ve Sahel bölgesi gibi hususlarda görüş alışverişinde bulunduk. Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu hususlarda Türkiye ile Cezayir'in görüşleri örtüşüyor. Bölgenin istikrar ve barışı için Cezayir’in oynadığı rolü çok önemli ve yararlı buluyoruz. Tüm bahsettiğimiz bu hususlarda birlikte çalışma konusunda mutabık kaldık."











Yorumlar (0)