Bakan Bozdağ: Ucu kime uzanırsa uzansın adalet yerini bulacak

Deprem incelemelerine dair açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Adalet yerini bulana kadar çalışmalara devam edeceğiz. Ucu her kime uzanırsa uzansın incelemeler sürecek” dedi.

GÜNDEM 28.02.2023, 16:46
Bakan Bozdağ: Ucu kime uzanırsa uzansın adalet yerini bulacak

Depremin etkilediği kentlerden olan Adıyaman’da incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adliye binasının hafif hasarının olduğunu fakat adalet faaliyetlerinin devam ettiğini aktardı.

“Sadece müteahhitleri kapsamıyor”

Delillendirme faaliyetlerini devam ettiğine değinen Bakan Bozdağ, enkazların ceza hukuku noktasında incelenmesi çerçevesinde delil tespiti sağlanmadan kaldırılmadığını ifade etti.

Herhangi bir hak kaybına neden olacak ihmalin gerçekleştirilmediğine dikkat çeken Bozdağ, “Her şey yasalara ve usulüne uygun biçimde yapılmaktadır. Bu konuya dikkat çekmek istiyorum. Kamuoyunda soruşturmaların yalnızca müteahhitlere yönelik olduğuna dair algılar oluşuyor. Şunu dile getirmek istiyorum. Soruşturmalar yalnızca müteahhitler kapsamında ilerlemiyor. Fenni mesuller, denetim elemanları ve yapı sahiplerinden bir inşaatın bitiş sürecine kadar her kim görev yaptıysa o kişiler soruşturma kapsamında bulunuyor” dedi.

“Milletimizin huzurunda yargıya çıkacak”

Herhangi bir ayrımcılık yapılmadığını vurgulayan Bozdağ, “Zaman geçtikçe bu hususta kimin ihmali ve kusuru bulunuyorsa bunlar belirlenecek. Kim ilgiliyse yargı önüne karar verecek. Herhangi bir biçimde bir şirkete ya da bir kişiye ayrımcılık yapılmamaktadır. Her hususta incelemeler ucu her kime uzanırsa uzansın sürdürülecek, adalet yerini bulacaktır. Bir hata eden, kusuru bulunan herkes tespit edilecek ve halkımızın huzurunda yargıya çıkacaktır. Bu hususta, aziz milletimizin herhangi endişesinin bulunmaması gerektiğini bir defa daha dile getirmek isterim” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)