Bakan Bozdağ: Taksim saldırısına ilişkin 50 kişi gözaltında

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki gün Taksim’de gerçekleştirilen terör eylemine ilişkin toplam 50 kişinin gözaltında olduğunu duyurdu. 

GÜNDEM 15.11.2022, 11:39 15.11.2022, 13:12
Bakan Bozdağ: Taksim saldırısına ilişkin 50 kişi gözaltında

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmiş, acı olay tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Bölgedeki güvenlik kameralarını titizlikle inceleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırganla birlikte terör eylemini planlayan bir grup teröristi evlerinde kıskıvrak yakaladı. Terör eylemine ilişkin operasyonlar ise hız kesmeden devam ediyor. Sürece ilişkin son bilgileri paylaşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplam 50 şüphelinin gözaltında olduğunu ve sorgularının sürdüğünü belirtti. 


Yakalanmasaydı Yunanistan’a kaçacaktı

Bomba düzeneğini İstiklal Caddesi’ne bırakan ve terör eyleminden 10 saat sonra yakalanan Suriye uyruklu kadın terörist Ahlam Albashir’in 4 ay önce Türkiye’ye girdiği ve bir başka terörist ile karı-koca rolü yaparak bir tekstil atölyesinde çalıştığı tespit edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın teröristin yakalanmaması halinde Yunanistan’a kaçmayı planladığını dile getirmişti. 

Yorumlar (0)