Bakan Bozdağ: "İsveç ve Finlandiya'dan 33 teröristin iadesini talep ettik"

İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusuna Türkiye'nin itirazı gündemdeki yerini korurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, her iki ülkenin terör örgütleriyle ilişkilerine yönelik bilgileri paylaştı. Bozdağ, bu ülkelerin terör örgütlerine eğitim, para ve silah desteğine dikkat çekti ve "kuluçka yuvası" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 02.06.2022, 14:19 02.06.2022, 14:28
Bakan Bozdağ: "İsveç ve Finlandiya'dan 33 teröristin iadesini talep ettik"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargı muhabirlerinin sorularını cevapladı ve gündeme yönelik açıklamalar yaptı.

“Henüz 33 terörist iade edilmedi”

NATO üyeliği için başvuruda bulunan Finlandiya ve İsveç’in terör örgütlerine karşı tutumunun sorulmasının ardından Bakan Bozdağ, Türkiye'nin 33 PKK ve FETÖ mensubunun bu iki ülkeden iadesini istediğini fakat taleplerine olumlu cevap alınmadığını anımsattı.

Bozdağ, Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te hakaretlerde bulunulduğunu, FETÖ ve PKK’nın eylemler yaptığını, İsveç resmi yetkililerin terör örgütü üyelerinden bazılarıyla resmi dairelerde görüşmeler yaptığını aktardı.

“Terör örgütlerinin kuluçka yuvası”

"Terör örgütlerini kollayan ve koruyan, neredeyse bir kuluçka yuvası halindeler" sözlerini kullanan Bozdağ, Türkiye'ye düşmanlık yapan, ihanet eden terör örgütlerine, iki ülkeden desteklerini kesmelerinin ve bu kararı da resmiyete dökmelerinin açık biçimde istendiğini ifade etti.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef hukuki açıdan ne İsveç ne de Finlandiya'yla şu ana kadar herhangi bir dayanışmamız veya yardımlaşmamız olmadı. Hiçbir talebimize olumlu bir şekilde yanıt vermediler. Şu an görünür bir şekilde vereceklerini de göstermiyorlar. Geçen gün İbrahim Kalın başkanlığında görüştüler... İsveç yapımı silahları gösterdikleri zaman inanmıyorlar. 'Bunları kim getirdi?...' Silahların üzerindeki işaretler, markalar ve yazıların tamamı orijinal İsveç malı. Buna rağmen reddediyor. Yani FETÖ'cü pilotlardan bomba atan görüntüsü var, parmak izi var. Hatırlarsanız, o da reddetti. 'Ben bombalamadım' dedi. Her şey ortada. Bunlarınki de ona benziyor biraz. Kabul etmiyor. 'İnceleyelim o zaman...' Buyurun inceleyin. İncelediği zaman muhtemelen kabul etmeyecekler. Çünkü kabul ettiğinde de ayrı neticeleri olacak. Eğitim, para ve silah resmi yerlerde kabul, meşruiyet veriyorlar ve sonuna kadar her türlü desteği veriyorlar."

Yorumlar (0)