Bakan Bozdağ duyurdu: İsveç'ten heyet gelecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan NATO Liderler Zirvesi'nde yapılan mutabakat kapsamında İsveç ve Finlandiya ile görüşmelere devam ettiklerini kaydetti. Ekim ayında İsveç'ten bir heyetin geleceğini aktaran Bozdağ, "Bizden de bir heyet, Finlandiya'ya gidecek. Talebimiz belli, teröristlerin iadesini istiyoruz." diye konuştu.

GÜNDEM 27.09.2022, 13:00 28.09.2022, 08:45 Hakan Öksüz
Bakan Bozdağ duyurdu: İsveç'ten heyet gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularına yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç'ten gelecek heyetle ilgili konuştu. Teröristlerin iadesi konusunda İsveç ve Finlandiya ile yaptıkları görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Bozdağ, "NATO Liderler Zirvesi'nde yapılan mutabakata göre terör örgütü PKK ve FETÖ üyelerini iade edecekler." dedi.

"5-6 Ekim'de Türkiye'ye gelecekler"

Konuyu görüşmek için İsveç Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir heyetin 5-6 Ekim'de Türkiye'ye geleceğini söyleyen Bozdağ, "Bizim heyetimiz ile İsveç heyeti teknik görüşmeler yapacak. Dışişleri Bakanlığımız tarafından görevlendirilen bir heyet ise Finlandiya'ya gidecek. Talebimiz belli. Bu ülkelerdeki FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütü mensuplarını bize iade etmelerini istiyoruz. Söz konusu kişilerin, Türkiye'de soruşturma ve kovuşturması bulunuyor." ifadelerini kullandı.

"Arabuluculuğun kapsamını genişletiyoruz"

İadesi istenen terör örgütü üyelerinin Finlandiya ve İsveç'ten kaçıp kaçmadığı konusuna ilişkin bilgilendirmenin yapılmadığını aktaran Bakan Bozdağ, "Yargı paketi konusuna da değinelim. Hazırlıklarda sona gelindi. Arabuluculuğun kapsamını genişletiyoruz. Kamuoyu, söz konusu düzenlemeleri memnuniyetle karşılayacak. Ayrıntıları kamuoyu ile paylaşacağız. Ekim'de TBMM'nin gündemine alacağız. Tahminen yılbaşından önce yasalaşır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)