Bakan Bozdağ'dan 'seçim yasası' açıklaması

Bekir Bozdağ, "Seçim kanunları üzerindeki değişiklikler nisan ayında yürürlüğe girdi. Seçime ilişkin mayıs ayına dair değerlendirme yapılıyor. Yani her türlü mayısta belirlenecek olan tarih bir seneyi geçtiği için YSK'nin verdiği karar nihai karardır." dedi.

GÜNDEM 20.01.2023, 01:30 21.01.2023, 09:05
Bakan Bozdağ'dan 'seçim yasası' açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, bir televizyon kanalındaki canlı yayında gündeme dair değerlendirmeler yaptı.



"YSK son noktayı koydu"

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Seçimlerle ilgili önemli düzenlemeler hem seçim kanunlarında hem de Anayasa'da yer alıyor. Anayasa'daki 67'inci madde çok açık. 'Seçim kanunları üzerinde yapılan değişiklikler, bir sene içinde yapılacak olan seçimlerde uygulanmaz.' diyor. Her şey çok açık. Bu hususta bizce bir tartışma yok. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) noktayı koymuş. Bir senelik süre seçimin gerçekleştiği tarihe bakılarak saptanır. Seçim kanunları üzerindeki değişiklikler nisan ayında yürürlüğe girdi. Seçime ilişkin mayıs ayına dair değerlendirme yapılıyor. Yani her türlü mayısta belirlenecek olan tarih bir seneyi geçtiği için YSK'nin verdiği karar nihai karardır. Seçim kanunları üzerinden yapılacak olan değişiklikler harfiyen uygulanacaktır.



"Seçim tarihi martta belli olur"

Biz erken seçime gitmiyoruz, vaktinden az da olsa öne çekilmiş bir seçime gidiyoruz. Tarihe ilişkin herkes bir değerlendirmede bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, büyük olasılıkla mart ayı içinde bu yönde bir karar alacağını öngörüyorum. Hangi gün yapılacağının takdiri kendisine aittir. Mart ayının ilk haftalarında olur diye düşünüyorum."

Yorumlar (0)