Bakan Bozdağ'dan 'iyi hal indirimi' talimatı

Bekir Bozdağ'ın talimatı doğrultusunda, kamuoyunda tartışmalara sebep olan uygulamaların ortadan kaldırılması maksadıyla iyi hal indiriminde değişiklik gerçekleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

GÜNDEM 03.02.2022, 18:21
Bakan Bozdağ'dan 'iyi hal indirimi' talimatı

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiler doğrultusunda, Adalet Bakanı Bozdağ, iyi hal indirimlerinde yasal değişiklik gerçekleştirilmesine yönelik olarak teknik çalışmaların başlatılması yönünde talimat verdi.

Bu durum üzerine Adalet Bakanlığı'nda görev yapan bürokratlar, toplum vicdanını yaralamakta olan bazı uygulamaların sistemden çıkarılması ve iyi hal indirimlerinde yeni düzenlemenin uygulamaya konulması maksadıyla harekete geçti. Bakanlık çalışanları, mevzuatı detaylı bir şekilde tarayarak bu hususta gerçekleştirilecek değişiklik için çalışmalara başladı.

"İyi hal indirimi gerçek pişmanlık üzerinden uygulanmalıdır"

Bakan Bozdağ, dün düzenlenen Aile İçi ve Kadını Hedef Alan Şiddetle Mücadele Toplantısı'nda, "Boyun bükmeye göre, kravata göre indirimler üzerinde yoğunlaşıp bu hususta da yeni adımlar atmak gerektiğine inanıyorum. İyi hal indirimi, elbiseden, kravattan, bıyıktan, sakaldan, saçtan değil, suçu gerçekleştirenin pişmanlığı üzerinden uygulanması gereken bir ceza indirim sebebidir. Eğer yasa gerektiriyor ise yasayı değiştirerek, eğitim gerekiyor ise eğitim yaparak bu hususun önüne geçmeye yönelik kararlı olduğumu dile getirmek isterim. Hemen her işin üzerine gideceğiz. Yargının üzerine her ne düşüyorsa onu da sağlıyor olacağız." sözlerini sarf etmişti.

Yorumlar (0)