Bakan Bilgin’den memurlara ek zam açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün önemli açıklamalar yaptı. Bakan Vedat Bilgin "Memurlara enflasyonun üzerinde olacak şenliklide sosyal koruma ek zammı yapacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 24.06.2022, 17:11
Bakan Bilgin’den memurlara ek zam açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklilerine yönelik enflasyonun üzerinde zam yapılacağını duyurdu. Bakan Bilgin, açıklamalarında emekli işçilerin de korunacağını belirtti ve "Türk devleti milletine söz verdi, milletini enflasyona asla ezdirmeyecek" şeklinde konuştu.

‘‘3600 ek gösterge vatandaşımıza nefes aldıracak’’

Yüzde 7'nin üzerinden daha fazla büyüme gerçekleştireceklerini söyleyen Bakan Bilgin, ‘‘Ekonomideki tüm gelişmeleri sosyal politikalar ile mutlaka desteklemeliyiz. 3600 ek gösterge ise temmuz ayında yapacağımız çalışmalar sayesinde enflasyon karşısında vatandaşımıza nefes aldıracak. Memurlarımıza gerçekleşen enflasyonun üzerinde olacak şekilde sosyal koruma ek zammı yapacağız. Kerim olan devlet adil olan devlettir. Kerim devlet, cömert ve koruyucu devlettir. Kerim devlet, çalışanların alın terlerini koruyan devlettir. Temmuz ayından bu yana sadece çalışan memurların değil, aynı zamanda emekli olan kamu çalışanlarına 3600 ek göstergeyle koruduğumuz ve ek haklar verdiğimiz gibi enflasyona yönelik hazırladığımız koruyucu sosyal düzenlemeyi aynı oranlarda onları da kapsayacak bir şekilde düzenleyeceğiz’’ açıklamasını yaptı.

‘‘Emekli ve çalışan işçilerimizi korumak görevimiz’’

İşçilerin haklarını korumak içinde çalıştıklarını belirten Bilgin, ‘‘Emekli işçilerimizi de enflasyona karşı koruyacağız. Çalışan işçilerimizi de tabi ki korumak bizim görevimiz. İşçi sendikaları ve işveren sendikaları ile görüştüm, çalışmalarımız devam ediyor. Gelecek hafta başında veya ortasında bu konuyu kamuoyu ile paylaşacağım’’ dedi.

‘‘Türk devleti, milletini enflasyona asla ezdirmeyecek’’

Enflasyonla ilgili açıklamalarına devam eden Bakan Bilgin, ‘‘Türk devleti milletine söz verdi, milletini enflasyona asla ezdirmeyecek. Sene sonuna kadar toplam 50 bin kişi istihdam edilecek ve bu istihdam yüksek öğrenimli gençlerden seçilecek. Üretimi, çalışanların emeğini ve istihdamı koruyan sosyal politikaları bizler uygulamak zorundayız’’ şeklinde konuştu.

‘‘İşçilerin ve emekçilerin karşısında durmayın’’

Kamuda sendikalaşma oranı oldukça yüksek. Özel sektörde çok ciddi bir problem var. Tam 15 milyon emekçi işçi statüsünde çalışıyor. Bunların yalnızca 1.5 milyona yakını örgütlü. Bu durumu değiştirmek zorundayız. Türkiye'nin işverenleri sakın sendikalara yönelik tavır almasınlar. Sosyal bir uzlaşma sağlamadan üretimi devam ettirmemiz mümkün değil. Türkiye'nin sanayi üretimi alanında yaptığı başarıyı, performansı ve ihracat rakamlarını daha da ileriye taşımak istiyorsak eğer emekçilerimize saygı duyulması gerek. Tabi ki saygı duyan işverenlerimiz de var. Buradan hepsine sesleniyorum, işçilerin ve emekçilerin karşısında durmayın.

Yorumlar (0)