Bakan Bilgin’den EYT, asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışma hayatıyla ilgili merak edilenlerle ilgili konuştu. Milyonların merakla beklediği asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili konuşan bakan Vedat Bilgili yaptıkları çalışmaların geldiği noktaları anlattı.

GÜNDEM 09.11.2021, 13:39 11.11.2021, 09:26
Bakan Bilgin’den EYT,  asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması

Milyonların gözü kulağının Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), asgari ücret düzenlemesi ve 3600 ek göstergede olduğu bugünlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geldikleri aşamalarla ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

EYT konusu gene mi ertelendi?

Bakan kendisine sorulan sorulara, “Çok kapsamlı bir çalışma içerisindeyiz. Maliyetler ve oluşabilecek diğer detaylarla ilgili çalışmalarımızı devam ettirerek sendikalar ve bakanlıklarla bir araya gelerek görüşlerimizi ileteceğiz. Karar aşamasında geldiğimizde paylaşım yapacağız” şeklinde cevap verdi.  

3600 ek gösterge, EYT ve asgari ücret ile ilgili kendisine gelen sorulara Çalışma Bakanı, “Hepsinin üzerinde çalışıyoruz. Bu konuların en başında asgari ücret geliyor. Bunu ve 3600’ü çalışıyoruz” diyerek EYT konusunun daha bir ileri tarihte görüşüleceğini ima etti.

Türkiye çapında araştırma yapılıyor

 2022 yılında uygulanacak asgari ücreti tespit etmek bir üniversite ve bir işletme ile çalışılarak kamuoyu araştırması yaptırdıklarını söyleyen Bilgin, meslek gruplarının beklentisinin ne olduğunun belirlenmesinin ardından sonuçları da kamuoyu ile paylaşacaklarını vurguladı.  

“Asgari ücrette vergi alınmaması konusunda da çalışıyoruz”

Özellikle muhalefet partilerinin ve sendikaların sürekli olarak dile getirdiği asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik taleplerini değerlendirmesi istenen Bilgin “Bununla ilgili de çalışmalarımız var. Kafamızda bazı alternatif vergi modelleri ile düzenlemeleri bulunuyor. Mesela bazı vergilerin kalkmasıyla ilgili Cumhurbaşkanının onayı gerekirken, bazıları için ise yasal düzenleme gerekiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun vereceği karar da yeterli oluyor” ifadelerini kullanarak sözlerini bitirdi.  

Yorumlar (0)