Bakan Bilgin yanıtladı: EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?

EYT düzenlemesinin yasalaşacağı tarihi bekleyen vatandaşlar, ilk emekli maaşlarını alacakları tarihi merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağını açıkladı.

GÜNDEM 14.01.2023, 10:23 Hakan Öksüz
Bakan Bilgin yanıtladı: EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili duyurular takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önceki ay verilen müjdenin ardından düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarih hakkında çok sayıda iddia ortaya atıldı. EYT düzenlemesi kapsamında emekli olmaya hak kazanan vatandaşlar, ilk aylıklarını alacakları tarihi beklemeye koyuldu.

"Şubat ya da martta ilk maaşlar yatmış olur"

Sabah gazetesine demeç veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin gündemindeki konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Konunun TBMM'de olduğunu belirten Bilgin, "Uzmanlar ve milletvekilleri, konuyu ele alıyor. Komisyon aşaması Ocak ayı sonunda tamamlanabilir. İlk maaşların, şubat ya da mart ayında ödeneceğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

"SGK, bir ay içinde işi sonuçlandıracak"

EYT düzenlemesinin yasalaşacağı tarih, dört gözle bekleniyor. Gözünü TBMM'deki çalışmaya çeviren milyonlarca kişi, ilk maaşlarını alabilmek için gün sayıyor. Çalışmalara dair bilgi veren Bakan Bilgin, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim günlerinin hesaplanması için teslim aldığı belgeleri bir ay içinde sonuçlandıracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan böyle bir talimat geldi." dedi.

Yorumlar (0)