Bakan Bilgin'den asgari ücret yorumu: Herkes rahatlayacak

2023'e geçerli olacak asgari ücret tarifesini belirlemek için bugün yapılacak ikinci toplantı öncesi konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bütün ücret gruplarını rahatlatacak şekilde bir karar alınacağını vurguladı. İşte Bakan Bilgin'in açıklamaları...

GÜNDEM 14.12.2022, 11:59 14.12.2022, 19:01 Hakan Öksüz
Bakan Bilgin'den asgari ücret yorumu: Herkes rahatlayacak

Yeni yıl yaklaşırken asgari ücret ile ilgili beklentiler de masaya gelmeye başladı. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret tarifesi merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci toplantısı, bugün saat 14.00'te başlayacak. Vatandaşlar, asgari ücrete ilişkin yeni açıklamaları bekliyor.

"Türkiye'nin büyümesinin temelleri sağlam"

Toplantı öncesi basın mensuplarına konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücreti belirlerken diğer ücretleri de rahatlatacak bir rakam üzerinde durulacak. Uzlaşmayla ücret belirlenecek. Avrupa'da resesyon süreci yaşanırken bile Türkiye büyümeye devam ediyor. Bu durum, Türkiye'nin endüstriyel üretime dayalı büyümesini ne kadar sağlam temellere oturtulmuş olduğunu gösteriyor." dedi.

"Asgari ücrete çalışanların oranı yüzde 38"

Ekonomik büyümenin, beraberinde bazı problemleri de getirdiğine değinen Bakan Bilgin, "Gelir dağılımı ile büyüme arasındaki dengenin tutturulması, zorlu bir konu. Bunu sağlayacak bazı mekanizmalar mevcut. Asgari ücret kurumu ile serbest toplu pazarlık sistemi, bu mekanizmalardır. Türkiye'de asgari ücrete çalışanların oranı yüzde 38. Yani asgari ücret, temel ücrete dönüşmedi. Bu ezberlenmiş iddia yanlış." ifadelerini kullandı.

"Diğer ücret grupları da rahatlayacak"

Asgari ücretin artırılmasıyla birlikte diğer ücret gruplarında da artışın yaşandığını vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Geçen yıl yapılan yüzde 50'lik artışın ardından yüzde 30'luk yeni bir güncelleme gelmişti. Alacağımız kararla diğer ücret gruplarında da bir rahatlamanın oluşmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)