Bakan Akar'dan Yunanistan'a Ankara daveti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz’deki olaylara ilişkin yaptığı açıklamada gemilere ve faaliyetlere yapılacak herhangi bir müdahalenin karşılıksız kalmayacağını belirterek Yunanistan’ı uyardı.

GÜNDEM 14.08.2020, 19:27 14.08.2020, 19:37 Hanife
Bakan Akar'dan Yunanistan'a Ankara daveti

Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Donanma Komutanlığında denetim ve inlemelerde bulundu.

Donanma Komutanlığı Harekat Merkezi’nde faaliyetlere ilişkin bilgi alan Akar, talimatlar verdi. 

Akar burada video konferans yöntemi ile aralarında Oruç Reis araştırma gemisine refakat görevini de yürüten gemilerin de olduğu, Doğu Akdeniz ve Ege'de görevli unsurlar ile görüşerek sahadaki duruma yönelik bilgi aldı. 

 

Yunanistan’a Ankara daveti
 

Akar burada yaptığı konuşmada,  Türkiye’nin hiç kimsenin toprağında gözü olmadığını belirterek Yunanistan ve Fransa’nın bu davranışın akılsızca olduğunu dile getirdi. Akar, Yunanistan-Türkiye arasındaki sorunların diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini söyleyerek Yunanistan’ı görüşmeler için
Ankara’ya davet etti. 

Diyalog vurgusu
 

Akar diyalog ile sorunları çözmekte Türkiye’nin samimi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Akar: Karşılıksız kalmayacak


Akar, Mavi Vatan'ın her damlasının değerli olduğunu dile getirerek sözlerini söyle sonlandırdı:

Yorumlar (0)