Bakan Akar’dan Pençe-Kılıç açıklaması: “Hesap sormaya devam edeceğiz”

Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile ilgili açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Akar: "Milletimizin ve ülkemizin güvenliğine kasteden herkesten yaptıklarının hesabını şu zamana gelene kadar sorduk, sormayı da sürdüreceğiz” dedi.

GÜNDEM 20.11.2022, 09:46 21.11.2022, 08:12
Bakan Akar’dan Pençe-Kılıç açıklaması: “Hesap sormaya devam edeceğiz”

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen ve terör bölgelerinin tam isabetle ortadan kaldırıldığı Pençe Kılıç Harekatı'nı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberinde bulunan komuta kademesi tarafından idare edildi. Burada açıklamalarda bulunan Akar, “Hesaplar sorulmaya devam edilecek” dedi.

Talimatı verdi, uçaklar kalktı

Dün gece başlatılan ve Suriye ile Irak’ın kuzey kesimlerinde kurulan terör bölgelerinde Pençe-Kılıç Hareketı'nın gerçekleştirildiğini duyurdu. Harekatın düzenlenmesinin öncesinde Milli Savunma Bakanı Akar beraberinde bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gitti.

Bakan Akar, burada Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan tarafından karşılandı ve Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'ne indi. Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran’dan, düzenlenen harekata dair bilgi alan Bakan Akar'ın "Şimdi Pençe Kılıç Harekatı için düğmeye basıyoruz" talimatının sonrasında uçaklar üslerinden kalkış yaptı.

Pilotları telsizden tebrik etti

Tespit edilen alanlar vurulduktan sonra uçaklar geri dönüş gerçekleştirdi. Bakan Akar, Pençe-Kılıç harekatının ardından burada görev yapan bütün pilotlara, telsizden hitap etti.

Başarı ile gerçekleştirilen hava harekatından ötürü çalışanlara teşekkürlerini sunan Akar, "Pençe-Kılıç Harekatı'nı başarıyla bitirdiniz. Ne derece övünsek az gelecektir. Kahramanlarımız, pilotlarımız öncelikli olmak üzere tüm silah arkadaşlarımız taraflarına verilen vazifeleri büyük bir başarı ile tamamladılar. Hepinizle gurur duyuyor ve candan kutluyoruz. Bu gibi başarılarınızın sürekli olmasını diliyoruz." diye konuştu.

"Amacımız, sınırımızın ve 85 milyon vatandaşımızın güvenliğini oluşturmak, ülkemize gelen her çeşitte hain saldırının da kesinlikle karşılığını göstermek" diye konuşan Akar, gece yarısından başlayarak Suriye’nin ve Irak'ın kuzeyinde saklanan teröristlere ait bölgelere yönelik düzenlenen harekatın hassas bir biçimde planlandığı ve oldukça başarılı bir biçimde düzenlendiğini vurguladı.

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin pençesi"

Türk Silahlı bütün çalışmalarında olduğu gibi bu harekatın da hem oluşturulmasında hem de gerçekleştirilmesinde masum insanlara ve bölgeye zarar vermemek adına gereken her çeşitte önlemi alarak bu duruma uygun harekatı düzenlediklerini aktaran Akar, "Teröristlere ait olduğu belirlenen depolar, tüneller, mağaralar, sığınaklar ve barınaklar büyük bir başarı ile ortadan kaldırıldı. Bu harekatı yakından izledik. Terör örgütleri tarafından oluşturulan sözde karargahlar da tam isabetle vuruldu ve tahrip edildi. Bu operasyonda sadece teröristler ve teröristlere ait olduğu belirlenen bölgeler hedef alındı. Orada saklanan bütün teröristlerin mağaraları, inleri, sığınakları ve barınakları üstlerine yıkıldı. Bir defa daha Türk Silahlı Kuvvetlerimizin pençesi teröristlerin tepesine indi. 40 seneden bu yana milletimizin, ülkemizin başına bela olmuş olan terörden milletimizi ve ülkemizi kurtarma noktasında kararlı ve azimliyiz. Masum insanlar ve şehitlerimizin kanını yerde asla bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız! Türk Silahlı Kuvvetlerimizce milletimizin ve ülkemizin güvenliğine karşı kast eden kişilerden yaptıklarının hesabını şu zamana kadar sorduk ve sormayı da sürdüreceğiz.”

Mücadelenin herhangi bir terörist kalmayana kadar, "ölürsem şehit kalırsam gazi" düşüncesiyle çalışmalara devam edileceğini aktardı. Operasyona katılım sağlayan pilotlar Bakan Akar'ın ifadelerinin sonrasında telsiz üzerinden, "Bizler burada durduğumuz sürece, Türkiye sınırları ve Türk hava sahası her zaman emniyet içerisinde duracaktır." ifadelerini kullandı.

Pilotları bir defa daha tebrik eden Akar, operasyona katılanlar için "emniyetli uçuş" dileğinde bulundu.

Yorumlar (0)