Bakan Akar’dan küresel mesaj: “Bir şekilde çözüm oluşturulmasını diliyoruz”

Bakan Hulusi Akar, NATO temasları için gittiği Brüksel’de küresel diplomasiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Ukrayna, Gürcistan ve Yunanistan hakkında konuşan Akar, “Sorunların çözüme kavuşturulması önceliğimiz.” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 18.02.2022, 11:59 18.02.2022, 12:01
Bakan Akar’dan küresel mesaj: “Bir şekilde çözüm oluşturulmasını diliyoruz”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi temaslarda bulunmak üzere Brüksel’deydi. Burada NATO ile görüşme gerçekleştiren Akar, görüşmelerin ardından Brüksel’deki Türk gazetecilere demeç verdi. Diyalog ve diplomasi hakkında açıklamalarda bulunan Akar, şunları dile getirdi: “Biz her zaman diyalog ve diplomasiden yanayız. Gerginliklere çözüm bulunması önceliğimiz ve herkesin ortak dileği. Ukrayna’nın da Gürcistan’ın da toprak bütünlüğünü önemsiyoruz.” 



“Yunanistan ile olumlu görüşme gerçekleştirdik” 

Yunanistan Savunma Bakanı ile yaptığı görüşmeye değinen Bakan Hulusi Akar, “Yunanistan ile yapıcı ve olumlu görüşmelerde bulunduk. Bu görüşme planlı değildi, spontane gelişti ve oldukça gerçekçiydi. Son 3 senede 85 bin mülteciyi acımasız şekilde denizde kaderlerine terk etmelerini de konuştuk. Buna son vermelerini ve bunun canilik olduğunu dile getirdik.” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)