Bakan Akar’dan Kıbrıs mesajı: Tarafsız olmalılar

Gazi Orduevi’nde gerçekleştirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Silahlı Kuvvetleri Günü Resepsiyonu’na katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada yaptığı konuşmada “Üçüncü taraflar, Kıbrıs meselesi konusunda tarafsız olmalılar” dedi. 

GÜNDEM 02.08.2022, 11:00
Bakan Akar’dan Kıbrıs mesajı: Tarafsız olmalılar

Özel resepsiyonda açıklamalarda bulunan Bakan Akar, Türkiye’nin Kıbrıs meselesi konusunda garantörlük görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı. Bugüne kadar Kıbrıs sorununa dair pek çok çözüm önerisi sunduklarını dile getiren Bakan Akar, “KKTC ile yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında sunduğumu çözüm önerileri, ne yazık ki karşılık bulmadı. Çözüm girişimlerimizin tamamı, Rum tarafının uzlaşmaz tavırları ve açıklamaları sebebiyle engellendi. Çözümü engelleyebilmek için her yolu denediler. Kıbrıs’ta yaşayan Rumlar, adadaki Türk varlığını artık kabullenmeli ve Türklerin bağımsızlığını tanımalıdır” ifadelerini kullandı. 

“Kıbrıs meselesine herkes tarafsız ve objektif bir şekilde yaklaşmak zorundadır”

Kıbrıs’taki Türk varlığının hiçbir zaman son bulmayacağını vurgulayan Bakan Akar, “Rum tarafı da artık bu gerçeği kabullenmeli ve Türklerin refah içinde yaşayabilmeleri için adım atmalıdır. Üçüncü taraflar, Kıbrıs meselesi konusunda tarafsız olmalılar. Kıbrıs meselesine herkes tarafsız ve objektif bir şekilde yaklaşmak zorundadır. Bu stratejik körlük, kimseye fayda getirmez. Adada yaşanan anlaşmazlığa tarafsız bir şekilde yaklaşmaları ve Türklerin hakkını teslim etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu. 

“Türkiye, Kıbrıs Türklerinin her zaman yanında olmaya devam edecektir”

Türkiye’nin Kıbrıs’ta ve Doğu Akdeniz’de birbirinden önemli adımlar attığını dile getiren Bakan Akar, “Ne Türkiye ne de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, hiçbir platformda haklarının çiğnenmesine müsaade etmez. Bizim her zaman savunduğumuz diyalog çağrısı, asla zafiyet olarak değerlendirilmesin. ‘Haklarımızı çiğnetmeyiz’ sözümüzü de kimse bir tehdit unsuru olarak düşünmesin. Türkiye, Kıbrıs Türklerinin her zaman yanında olmaya devam edecektir. Onları Kıbrıs meselesinde hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız” dedi. 

Milli mücadele madalyaları takıldı

Gerçekleştirilen resepsiyonda, milli mücadele madalyaları da hak sahiplerine takdim edildi. Törenin ardından bir kutlama pastası kesilerek, misafirlere dağıtıldı. Törende Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de yer aldı. 

Yorumlar (0)