Bakan Akar’dan Dağlıca’daki askerlere bayram ziyareti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki heyetle birlikte Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca’da vatani görevlerine devam eden askerler ve komutanlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladı. 

GÜNDEM 09.07.2022, 12:25 09.07.2022, 15:16
Bakan Akar’dan Dağlıca’daki askerlere bayram ziyareti

Bayram namazını da Mehmetçik ile birlikte Hakkâri’de kılan Bakan Akar, yetkililer ve komutanlarla da uzun süre istişarelerde bulunarak bölgedeki son durum hakkında bilgi aldı. Bakan Akar’ın Dağlıca ziyaretine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de eşlik etti. 

Bayram namazını askerlerle kıldı

Dağlıca’da 1450 rakıma sahip olan 4. Hudut Tabur Komutanlığı’nda görev yapan askerler ve komutanlarla uzun süre sohbet eden Bakan Akar, çalışmaları da yerinde denetledi. Teröristlerin bir dönem ‘girilemez’ olarak tanımladığı bölgede geceyi Mehmetçik ile geçiren Bakan Akar, ardından bayram namazını da askerler ve komutanlarla birlikte eda etti. 

“Bu bölgede görev üstlenmek, büyük bir onurdur”

Askerlerle tek tek bayramlaştıktan sonra bir konuşma yapan Bakan Akar, “Bu bölgede ve bu noktada görev üstlenmek, her Türk evladı için büyük bir onurdur. Geçmişe baktığımızda, bu bölgede çok sert mücadeleler yaşandı. Bugün geldiğimiz noktada bölgemizi tamamen teröristlerden temizlemenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz”

Terörle mücadelenin kesintisiz olarak devam ettiğini vurgulayan Bakan Akar, “Bu uğurda kendini feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Terörle mücadelemiz her daim devam edecek. Teröre asla göz yummayacağız. Sınır ötesinde dahi olsa, ülkemizi hedef alan son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan asla şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu. 

“Bizler bu mücadeleden geri adım atmayacağız”

Yalnızca PKK’ya değil her türlü terör oluşumuna karşı mücadele ettiklerini belirten Bakan Akar, “PKK’dan FETÖ’ye, DEAŞ’tan PYD’ye kadar ülkemizi hedef alan her türlü terör oluşumuna karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Onlara kim destek verirse versin, bizler bu mücadeleden geri adım atmayacağız. ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ felsefesiyle ülkemizin geleceği ve egemenliği için bu uğurda asla geri adım atmayacağız” dedi. 

“Kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok”

Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını belirten Bakan Akar, “Bizim tek derdimiz teröristler ve terör oluşumlarıdır. Hudutlardaki mücadelemiz de bundan ibarettir. Kimsenin bir karşı toprağında gözümüz yok. Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Tüm komşu devletlerin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygılıyız. Biz sınır ötesi faaliyetlerini yalnızca sınır güvenliğimizi sağlamak ve vatandaşlarımızı olası tehditlerden korumak için yapıyoruz” şeklinde konuştu.  

Yorumlar (0)