Bakan Akar’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajı 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü birlikte kutladı: “Asil milletimizin ve kahraman ordumuzun tüm zorluklara rağmen destansı mücadele vererek kazandığı zaferin yıl dönümünü ve TSK Günü’nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.” 

GÜNDEM 30.08.2021, 08:48 31.08.2021, 09:25
Bakan Akar’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajı 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 30 Ağustos Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü ile Türk Silahlı Kuvvetleri Günü için bir mesaj yayınladı. Türk milletinin istiklal ve istikbaline kastedenlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve asil milletin irade, kararlılık ve inancı ile 19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan milli mücadelenin 30 Ağustos 1922 tarihinde zafere ulaştığını hatırlattı. 



“TSK, kardeş ülkelerin haklı davasını desteklemektedir” 

Akar: “Kazanılan bu zafer, asil milletin canından aziz bildiği kutsal vatanını her ne pahasına olursa olsun koruyacağının; Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilanıdır. Eşsiz mücadeleler vererek bağımsız yaşama azmini tüm dünyaya gösteren kahraman milletimizin bağrından kopan şanlı ordumuz, dün olduğu gibi bugün de milletimizi, vatanımızı, milli ve manevi değerlerimizi korumak amacıyla havada, denizde ve karada faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir. Bölgesel ve küresel düzeyde hassas süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri bir tarafta yurt içi ve sınır ötesinde FETÖ, YPG, PKK, PYD ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ederken diğer yandan da Kıbrıs dahil mavi vatanımızda ve semalarımızda asil milletimizin menfaatlerine, alakalarına ve haklarına yönelecek her türlü tehlikeye karşı ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı içerisinde kararlılık ve azimle mücadelesini sürdürmektedir. Bu faaliyetlerin yanı sıra eş zamanlı olarak AGİT, AB, AB ve NATO görevleri ile ikili ilişkiler kapsamında Libya’da, Bosna Hersek’te, Azerbaycan’da, Kosova’da, Katar’da ve daha pek çok coğrafyada kültürümüze, tarihimize ve atalarımıza yakışır şekilde dünya ve bölge barışına önemli katkılar sağlamakta; kardeş ve dost ülkelerin haklı davasına destek vermektedir.” 



“Afetlerden kaynaklı sıkıntılar, birlik ruhuyla aşılacak” 

Akar: “Binlerce senelik şanlı tarihi boyunca her türlü zorluğu ve engeli beraberlik içerisinde aşan; her türlü musibetten alnının akıyla çıkmayı başarı asil milletimiz, doğal afetlerden kaynaklı sıkıntıları da yine bu birlik ruhuyla aşacaktır. Devletimiz, tüm imkanlarıyla bu sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi için ilk andan itibaren milletimizin yanındadır. TSK’nın fedakar ve kahraman mensupları da bu süreçte kendilerine verilen her türlü görevi yerine getirme gayretindedir. TSK, asil milletimizin emrinde ve görevinin başındadır. Bundan şüphe duyulmamalıdır. Bu vesileyle doğal afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı; yaralılara ise acil şifalar diliyorum.” 



“Personelimizi üstün gayretlerinden ötürü kutluyorum” 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü vesilesiyle terfi eden tüm personeli de üstün gayretleri dolayısıyla kutluyorum. Bu personellere yeni görev ve rütbelerinde başarılar diliyorum. Emekliye ayrılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ise hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyor; aileleri ile sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum. Bu duygu, düşüncelerle Sultan Alparslan’dan 30 Ağustos zaferinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği olan, buna katkı sağlayan tüm devlet büyüklerimize, aziz şehitlerimize ve komutanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor ve kendilerini minnetle yad ediyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli ailelerine ise şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Şu anda havada, karada ve denizde; zorlu iklim ve arazi şartlarında fedakarlıkla ve kahramanlıkla görevini icra eden tüm mesai ve silah arkadaşlarımın her birinin alnından öpüyorum. Kendilerine başarılı, hayırlı, belasız görevler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” 

Yorumlar (0)