Bakan Akar yanıtladı: 2022'de kaç terörist etkisiz hale getirildi?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlığının 2022 yılındaki faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. 1 Ocak'tan bugüne kadar yapılan operasyonlar hakkında konuşan Bakan Akar, etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.

GÜNDEM 24.12.2022, 12:08 25.12.2022, 12:06 Hakan Öksüz
Bakan Akar yanıtladı: 2022'de kaç terörist etkisiz hale getirildi?

Bakanlığının yıllık faaliyetlerine dair toplantıda basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bilgilendirmelerde bulundu. Yurt içi ve yurt dışında teröre karşı sürdürülen mücadele hakkında konuşan Akar, "2022 yılında Irak ile Suriye'nin kuzeyinde ve yurt içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 982." dedi.

Kaç göçmen ve terörist yakalandı?

Terör yuvalarının imha edilmesi için başlatılan Pençe-Kilit Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 506 olduğunu vurgulayan Bakan Akar, "Yaklaşık 2 bin mayına ve el yapımı patlayıcıya el konuldu. Teröristlere ait 600 civarında mağara ve sığınak yok edildi. 256 bin 199 kişinin hudutlardan Türkiye'ye geçişi engellendi. 8 bin düzensiz göçmenin yanı sıra 820 terörist yakalandı. En az 3 bin 500 kilo kaçak malzemeye el konuldu." bilgisini verdi. 

"Bu muazzam emeğe saygı gösterilmeli"

Güvenlik güçleri tarafından hudut güvenliğinin üst düzeyde sağlandığına işaret eden Bakan Akar, "Buna rağmen sınırlardaki güvenlikle ilgili bazen polemik yapılıyor. Resmi olmayan ve abartılı söylemler dillendiriliyor. Bu tarz yanıltıcı söylemlerde bulunan kişilere gerekli yanıtları veriyoruz. Mehmetçik, her türlü arazi şartında görevini yapmaya devam ediyor. Bu muazzam emeğe saygı gösterilmeli." vurgusunu yaptı. 

"Kimyasal silahla ilgili iddialar affedilmeyecek"

Bu yıl teröristlere yönelik toplam 553 operasyonun düzenlendiğini belirten Milli Savunma Bakanı Akar, "Bu operasyonlarda 4 bin 103 mağara yok edildi, en az 1 milyon mühimmata el konuldu. Teröristlerden başka hedefimiz yok. TSK'nın kimyasal silah kullanarak sivillere zarar verdiği iddiası gerçeklikten uzak. Türk milleti, bu iddiayı ortaya atanları affetmeyecek." dedi.

Yorumlar (0)