Bakan Akar üs bölgesinde açıkladı: 44 terörist EX!

Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar ve beraberindeki heyet Kuzey Irak’taki Biliç Tepe Üs Bölgesi’ne yaptığı ziyarette terörle mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akar, “Tek amacımız en son teröristi etkisizleştirmek diyerek, süren operasyonlarda Pençe-Şimşek ve Pençe Yıldırım’da 44 teröristin etkisizleştirildiğini açıkladı.

GÜNDEM 02.05.2021, 11:35 03.05.2021, 10:54
Bakan Akar üs bölgesinde açıkladı: 44 terörist EX!

Kuzey Irak’ta süren Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarıyla teröristlerin inlerine bir bir giriliyor.

Bakan Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, 2’inci Hudut Bölük Komutanlığı’nın Kuzey Irak’taki Biliç Tepe Üs Bölgesi’ne ziyarette bulundu.

Akar, birliğin şeref defterini imzalayarak, Bölük Komutanı’na Türk bayrağını teslim etti ve terörle mücadelenin son bilançosuna dair bilgi verdi.

Hulusi Akar’dan üs bölgesine denetim

Akar, üs bölgesinde inceleme ve denetleme faaliyetlerinde bulundu. 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk’ün bölgede gerçekleştirdiği Pençe-Şimşek operasyonuna ilişkin de bilgi aldı.

Hulusi Akar ve beraberindekiler görüşmenin ardından iftarı Mehmetçikle açtı. Akar üs bölgesindeki askerlere hitap ederek şu ifadeleri kullandı:

“Şimdiye dek 44 terörist etkisizleştirildi”

Burada çok önemli görevlerde bulunuyorsunuz. Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonları başarılı bir şekilde sürüyor. Şimdiye dek 44 terörist etkisizleştirildi. Son terörist etkisizleştirilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek. Teröristlerin tek tek inlerine girdik. Terörü bitirmek konusunda kararlıyız ve bunu yapacağız. Barışı ve huzuru bir an önce burada sağlayacağız.”

“Tek bir hedefimiz var: Terörü bitirmek”

Akar, yürütülen mücadelenin yalnızca teröristlere karşı olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Hiçbir surette Kürt vatandaşlarımızla kardeşlerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Bizim tek amacımız terörü bitirmek ve en son teröristi etkisizleştirmek. Dolayısıyla Kürtlerin, Türklerin, Arapların ve burada yaşayan bütün insanların kardeş olduğunu hepsinin Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşı olduğunu unutmayacağız. Yapmış olduğumuz çalışmaları da buna göre yapıp, buna göre nihayete kavuşturacağız.

“Tüm silahlarımız yerli ve milli olacak”

Burada yapılan operasyonların başarılı olabilmesi için bir yandan eğitimlerimiz, tatbikatlarımız, atış faaliyetlerimiz sürerken, öte yandan elinizde bulunan silahlar, araçlar ve gereçlerin en üstün teknolojiye sahip olması amacıyla gece gündüz çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliği, desteği ve teşvikiyle yerli ve milli savunma sanayi hamlesiyle, elimizde bulunan silahlar, araç ve gereçlerin yüzde 70’lik kısmı artık yerli ve milli. Bu çalışmalar inşallah yoğun bir şekilde sürecek ve çok daha da ileri seviyelere çıkacak. Yakında tüm silahlarımız yerli ve milli olacak.”

“Hem kendi halkımızın hem de dostlarımızın yanında olacağız”

Bakan Akar, TSK’nın haklı mücadelesinin yurt içi ve yurt dışında sürmeye devam edeceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Bu mücadeleyi Libya’da, Azerbaycan’da, Kosova’da, Afganistan’da, Sudan’da yürütüyoruz ve yürütmeyi sürdüreceğiz. Hem kendi hak ve menfaatlerimizi koruyup kollayacağız hem de haklı davalarında dostlarımızın, kardeşlerimizin yanlarında olacağız.

Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de, Türkiye’nin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını ve hukukunu, şimdiye dek olduğu gibi bundan sonrası için de hiçbir şekilde geri adım atmadan sonuna dek kollamayı sürdüreceğiz.”

“Yaklaşan Ramazan Bayramı’nızı şimdiden kutluyorum”

Ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliğinin kendileri için esas olduğunu kaydeden Bakan Akar sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdiye dek gerek yurt içerisinde, denizde, karada ve havada, sizler gibi yoğun bir şekilde görevinin başında olan bütün TSK mensuplarına, Milli Savunma Bakanlığı’nın mensuplarına başarılı, kazasız belasız görevler diliyorum. Hepinizin bir bir alınlarından öpüyorum. Annelerinize ve babalarınıza selamlarımızı ve şükranlarımızı iletin. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı da şahsım ve komutanlarımız adına şimdiden kutluyorum. Herkese iyi bayramlar.”

Yorumlar (0)