Bakan Akar: Sınır dışı operasyonlarla saldırıların önüne geçiliyor

Milli Savunma Bakanı Akar, sınır dışı operasyonlarla ülke içinde oluşabilecek olası saldırılarında önüne geçildiğini söyledi.

GÜNDEM 05.05.2021, 10:32 05.05.2021, 15:27
Bakan Akar: Sınır dışı operasyonlarla saldırıların önüne geçiliyor

Bu kapsam da Irak'ın kuzeyine Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonları icra edilmekte olduğunu belirten Bakan Akar, operasyonlarda şimdiye kadar öldürülen terörist sayısının ise 68’e çıktığını söyledi

"1 terörist bile bırakmayacağız”

Operasyonlar icra edilirken komşu ülkelerin egemenliğine ve sınırlarına saygı gösterildiğini kaydeden Bakan Hulusi Akar, "Faaliyetlerimiz taarruz anlayışıyla devam ediyor. Terörle olan mücadelemizi yüksek tempoda sürdürerek inşallah artık milletimizi bu terör belasından ebediyen kurtaracağız. 1 Ocak'tan şimdiye dek Suriye ve Irak'ın kuzeyinde toplamda 953 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizim için önemli olan son teröristi de etkisiz hale getirmektir” dedi.

Tek hedefimiz teröristlerdir”

Türkiye’nin başlatılan operasyonlarla tek hedefinin teröristleri bulup imha etmek olduğunu kaydeden Bakan Akar, “Bundan hiç kimsenin asla şüphesi olmasın. Tek amacımız teröristle mücadeledir. Irak'ın arazi şartlarından faydalanan teröristleri orada imha etmek için olduğumuzu herkes bilmelidir. Oradan 40 senedir 40 bin insanımızın yaşamına kasteden terör örgütünün bitmesi için ne lazımsa hepsini yapacağız. O sebeple de Suriye ve Irak’ın kuzeyinde farklı bir amacımız yok" diye konuştu.

"Bu söylemlerle bir yere varamayacaklarını anlayacaklar"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinin her alanda sonuna kadar savunulacağına vurgu yapan Bakan Akar, "Biz Yunanistan ile diyalog ve neticesinde ise siyasal çözümler üretmek istiyoruz. Fakat bizim iyi niyetimize karşılık Yunanlı komşularımız, gerilimi artırmakta ve tehditkâr dil kullanmaktadır. Bununla bir yere varılamayacağını anlamayacak kadar da bir hatanın içindeler. Türkiye'ye karşı tehdit diliyle istedikleri yere ulaşamayacaklarını anlamalarını bekliyoruz. Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Ege’deki duruşumuzla siyasal çözümlerin önünü açtığımıza inanıyoruz. Bu olumlu yaklaşımımızdan da kimse herhangi bir zafiyet anlamı çıkarmasın” dedi.

Yorumlar (0)