Bakan Akar: Pençe Kilit Operasyonu'nda hedeflerin tamamı ele geçirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör hedeflerine karşılık başlatılan Pençe Kilit Operasyonu'nda planlanan hedeflerin hepsinin ele geçirildiğini ve çok sayıda terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GÜNDEM 18.04.2022, 13:07 18.04.2022, 13:33
Bakan Akar: Pençe Kilit Operasyonu'nda hedeflerin tamamı ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, dün gece Irak'ın kuzeyindeki Zap, Metina, ve Avaşin-Basyan bölgelerinde bulunan terör hedeflerine yönelik havadan ve karadan Pençe Kilit Operasyonu'nu düzenledi.

Mehmetçik, Pençe Kilit Operasyonu başlattı

Millî Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Pençe Kilit Operasyonuyla bölgedeki terör örgütünün varlığına büyük bir darbe indirdiklerini söyledi ve operasyona dair görüntüleri paylaştı.

Akar, operasyon dahilinde düzenlenen hava harekâtını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, ile Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden takip etti. Akar ve beraberindeki Komutanlar ile daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığına geçti.

Pençe Kilit Operasyonu dahilinde Harekât Merkezi'nde hava hücum harekâtını gözlemleyen Akar, sahadaki son duruma dair bilgileri aldı ve harekatta görevli birliklerin komutanlarıyla video konferans toplantısı yaptı.

"Terör örgütü sığınakları tahrip edildi."

Irak'ın kuzeyindeki terör saldırılarını yok etmek ve bölgedeki hudut güvenliğini kontrol altına almak için Pençe Kilit Operasyonu'nun başlatıldığını açıklayan Akar, şunları söyledi: "Dün akşam saatlerinden itibaren uzun zamandan beri yapılan koordinasyona ve hazırlığa müteakip Pençe Kilit Operasyonu’nu başlattık. Şu ana kadar planlanan hedeflerin hepsini ele geçirmiş durumdayız. Arkadaşlarımız operasyonda görevlerini başarı ile gerçekleştirdi. Terör örgütüne ve üyelerine ait tespit edilen sığınak barınak, mağara, mühimmat depoları, tünel ve sözde karargahları ateş destek vasıtaları ve hava harekatıyla başarı ile tahrip edilmiştir.

ATAK helikopterlerimiz, SİHA ve İHA'larımızla bordo berelilerimiz ve kahraman komandolarımız hava hücum harekâtı ile bölgeye karadan sızarak intikal etmiş ve planlanan hedefleri başarıyla ele geçirmiştir. Çok sayıda terörist burada etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede tarama-arama çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki saatlerde ve günlerde sayının daha da artmasını bekliyoruz.

"Operasyon başarılı şekilde devam ediyor"

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nin katıldığı operasyonun planlandığı gibi başarıyla devam ettiğini söyleyen Akar, açıklamalarına şöyle devam etti: "40 yıldır ülkemize ve milletimize musallat olan hain terör belasından kurtulmak için çalışmalarımız bundan önceki dönemlerde olduğu gibi yine kararlılıkla devam etmektedir. Çalışmalarımız kardeş ve dost Irak'ın egemenlik haklarına, toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde düzenlenmektedir. Bizim oradaki tek hedefimiz teröristlerdir. Yurdumuza ve sınırlarımıza karşı saldırı girişiminde bulunan teröristlerin etkisiz duruma getirilmesi temel hedefimizdir. Bu operasyonu planlarken icrası esnasında özellikle siviller ile çevrenin, kültürel ve dini yapıların hiçbir şekilde zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterdik. Biz bu konuda operasyonda da son derece hassas ve dikkatli olmak sureti ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Mehmetçiğimizin nefesi hain teröristlerin ensesinde. Bir an önce terör yuvalarını ortadan kaldırmak için en son terörist etkisiz şekle getirilinceye kadar çalışmalarımız kararlılık ile devam edecektir."

"Mehmetçik çok büyük kahramanlık ve fedakârlık gösterdi"

Mehmetçiğin çok büyük kahramanlık ve fedakarlıkla verilen görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirten Akar, Pençe Kilit Operasyonu'ndaki personele başarılar diledi.

Akar, Harekât Merkezi'nde TSK komuta kademesiyle günün ilk ışıklarına kadar Pençe Kilit Operasyonu'nu takip etti.

Yorumlar (0)