Bakan Akar, operasyonlara katılan komutanlarla görüştü

Bakan Akar, Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarına iştirak eden birlik komutanlarına hitap etti.

GÜNDEM 24.04.2021, 18:49 25.04.2021, 12:59
Bakan Akar, operasyonlara katılan komutanlarla görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'ne video konferans yöntemi ile bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 'Pençe-Yıldırım' ve 'Pençe-Şimşek' operasyonları hakkında son bilgileri iletti. 

"Dün akşam başladı"

Bakan Akar, dün akşam saat 17.40 sularından itibaren Kuzey Irak'ta kara ateş destek vasıtalarını kullanmak suretiyle operasyonun başladığını aktararak, şu ifadelere yer verdi:

"Kazasız ve belasız bir şekilde gerçekleşti"

"Akabinde, saat 19.20'den itibaren hava kuvvetlerimizin uçakları ile harekata devam ettik, tespit edilen hedeflere yöneldik. Daha sonra bölgedeki ortamın müsait olduğu yönünde karar verdikten sonra saat 21.00'den itibaren hava hücum harekatımızı, yani, helikopterler ile komandolarımızı önceden tespit ettiğimiz hedeflere ulaştırmaya başladık. Hava Kuvvetlerimiz 60'tan fazla hedefi başarıyla vurdu. Tüm bunlar planlandığımız gibi kazasız belasız bir şekilde gerçekleşti.



"Yerli ve milli mühimmat kullanılmaktadır"

Terör örgütü üyelerinin sığınak, mağara ve barınaklarından oluşan 400'e yakın hedef kara ateş destek vasıtaları ile, 60'tan fazla hedef ise Hava Kuvvetleri unsurları tarafından imha edilmiştir. Çok sayıda terör örgütü mensubunun da bu operasyon vasıtasıyla etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Akabinde, kara ateş destek vasıtaları, Hava Kuvvetleri unsurları, ATAK helikopterleri, SİHA ve İHA'larla desteklenen komandolarımız, bölgeye karadan sızma harekatı ve hava hücum harekatı icra etmiştir. Operasyonlarda azami miktarda yerli ve milli mühimmat kullanılmaktadır.







Yorumlar (0)