Bakan Akar: “Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz” 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, teröristlere karşı yapılan operasyonların sonucunda 18 bin 196 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

GÜNDEM 19.06.2021, 12:08 20.06.2021, 09:48
Bakan Akar: “Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz” 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile birlikte seri üretim hattında çıkan ilk milli Atmaca güdümlü füzenin test atışını izledi. TCG Kınalıada korvetinden yapılan ve başarı ile sonuçlanan atışın sonrasında ise gemi personeli ile bir araya geldi ve konuşma yaptı. 

“18 bin 196 teröristi 6 senede etkisiz hale getirdik” 

Bakan Hulusi Akar: “TSK’nın kendisine düşen sorumluluklar arttı ve personelimiz de bunun bilincinde. Terörle mücadele harekatlarımız, yoğunlaşarak devam ediyor. Terörü bitirmek konusunda kararlıyız. Kuzey Irak’ta yuvalanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi konusunda mücadelemiz devam ediyor. Son teröristi etkisiz hale getirene kadar sürecek operasyonlarımız, 24 Temmuz 2015’te başladı. O günden bugüne aralıksız devam eden operasyonlarımız sonucunda 18 bin 196 teröristi etkisiz hale getirdik.” 



“Teröristlerin tüm inlerine girildi” 

Hulusi Akar: “Pek çok bölgede teröristlerin tüm inlerine girildi ve buna devam ediliyor. Asil milletimizi, terör belasından kurtarana ve sınır güvenliğimizi tamamen sağlayana kadar operasyonlarımız devam edecek. Mehmetçiğimizin nefesi, teröristlerin ensesinde. Onlar için tek çıkar yol, adalete teslim sığınmak.” 

“Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz” 

Akar: “Sizler, hiyerarşi içerisinde, size verilen görevleri her yerde ve her zamanda en iyi şekilde yaptınız. Bundan sonra da aynı düşünce ve duygular içerisinde olacağız. ‘Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz’ anlayışı ile bu bayrak ve vatan için gereken tüm görevleri yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.” 

Yorumlar (0)