Bakan Akar: Libya'yı yalnız bırakmayacağız!

Libya'ya asker gönderilmesini düzenleyen tezkere Meclis'e geliyor. Milli Savunma Bakanı Akar, "Libya tezkeresinin onaylanmasının ardından gereğini yapacağız. Libyalı kardeşlerimizin mağduriyetine ilgisiz kalmamız söz konusu değildir.""

GÜNDEM 31.12.2019, 14:49 31.12.2019, 15:19
Bakan Akar: Libya'yı yalnız bırakmayacağız!

Milli Savunma Bakanı Akar, "Tezkereyle görev TSK'ya, MSB'ye verilecek. Yaptığımız hazırlıklar çerçevesinde süreç başlamış durumda, bunun gereğini yapacağız" açıklamasını yaptı.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Bakan Akar, şöyle konuştu:

"Libya ile uzun bir tarihi ve kültürel birlikteliğimiz var. Temaslarımız devam etmekte. Deniz yetki alanlarının sınırlandırılması muhtırası geçtiğimiz ay imzalandı. Bir yanda asi general Hafter’in masum insanlara yaptığı saldırılar söz konusu."

"İlgisiz kalmamız mümkün değil"

"Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Birçok yabancı ülke Libya’daki olaylara müdahil olmuş durumda. Biz bunların farkındayız. Sivillere yönelik hareketlere bizim ilgisiz kalmamız mümkün değil. Sayın Sarraj’dan bir yardım davet mektubu gelmiş durumda. Bu millet daima mazlumların yanında olmuştur."

"Bu tezkerenin çıkması hukuki zarurettir"

"Bu tezkerenin çıkması hukuki zarurettir. Tezkere hazırlandı ve TBMM’ye sevk edildi. Oylamayı müteakip, oylamayı beklemeden yapmamamız gereken hazırlıklar neyse zaten yapıyoruz. Asıl mesele tezkereyle beraber bu görev TSK’ya verilecek. Buna göre gereğini yapacağız. Libya’daki ihtiyaçları bir bütün olarak düşünmemiz gerekir. Elimizdeki imkanlar çerçevesinde gereğini yapacağız."

Yorumlar (0)