Bakan Akar: Koronavirüse yakalananları askere almıyoruz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Haziran ve Ağustos celplerinde toplam 219 bin kişiye yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandığını belirterek, bunlardan 1.350'sinin pozitif sonuçlandığını ve söz konusu kişilerin askere alınmadığını ifade etti. 

GÜNDEM 31.08.2020, 14:23 31.08.2020, 14:32
Bakan Akar: Koronavirüse yakalananları askere almıyoruz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) celp işlemleri üzerindeki etkisine ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bütün önlemlerin açıklandığını ve söz konusu önlemlerin ciddi bir şekilde yerine getirildiğini belirterek, bugüne kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) için 500.000'den fazla test uygulandığını söyledi. 

"İkinci dalgaya karşı önlemler alındı"

Akar, ilerleyen dönemde ikinci bir yeni tip koronavirüs (Covid-19) dalgasının gelebileceğine dikkat çekerek, bu nedenle gereken önlemleri aldıklarını ifade etti. 

Asker uğurlama etkinliklerinin takibini yaptıklarını aktaran Akar, gençlerin vatani görevlerinden önce bu tarz bir etkinlikte yer almayacaklarına dair taahhütte bulunduklarını kaydetti. 

"Asker uğurlamaları için gerekli uyarılar yapılıyor"

Akar, askere gidecek gençlerin toplu etkinliklere katılarak yalnızca kendi hayatlarını değil, silah arkadaşlarının da yaşamlarını riske attıklarını, bu nedenle kendilerine uyarıda bulunulduğunu söyledi.

Asker kutlamalarının tatbikatlar, eğitimler ve operasyonlar olduğuna dikkat çeken Akar, şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, bundan sonra da yaşayacaklarını düşünmediğini belirtti.

"Herkese PCR testi yapılıyor"

Akar, asker uğurlama etkinliklerine katılanlara gerekli uyarıların yapılacağını belirterek, celp işlemleri dâhilinde vatani görevini yerine getirecek olan kişilere PCR testi uygulandığını ifade etti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif sonuçlananların askere alınmadığını kaydeden Akar, böylece Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde herhangi bir yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edilmemesi için çaba harcadıklarını söyledi. 

"Akşamları eve gitmiyorlar"

Akar, pandemiden korunmak için subay ve astsubayların akşamları evlerine gitmediklerini vurgulayarak, operasyonlarda yer almayan personel dâhil olmak üzere tedbirlere riayet edilmesinin önemine dikkat çekti. 

"1.350 kişi pozitif çıktı"

Haziran celbinde 176.000 gence ve Ağustos celbinde 43.000 gence yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandığını belirten Akar, bunlardan 1.350'sinin pozitif sonuçlandığını ve söz konusu kişilerin askere alınmadığını ifade etti. 

"Bedellilerin askerlikleri ertelendi"

Akar, bedelli askerlik yapacak olan 15.500 gence de yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandığını, bunlarda 66'sının pozitif sonuçlandığını ve söz konusu kişilerin askerliğinin ertelendiğini söyledi. 

Yorumlar (0)