Bakan Akar, "Kazaya, ani değişen hava şartları sebep oldu"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tatvan’da meydana gelen helikopter faciasına ilişkin yapığı ilk açıklamada kazaya, ani değişim gösteren hava şartlarının sebep olacağı üzerinde durulduğunu söyledi.

GÜNDEM 05.03.2021, 09:25 05.03.2021, 18:47
Bakan Akar, "Kazaya, ani değişen hava şartları sebep oldu"

Görgü tanıklarının ifadeleri ve bölgeden gelen ilk bilgilere göre Tatvan'da askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına olumsuz hava koşullarının sebep olabileceğinin değerlendirildiğini ifade eden Bakan Akar, beraberinde ki askeri heyetle birlikte Elazığ’a gitti.

Askeri heyet Elazığ’da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar Elazığ'da 8. Kolordu Komutanlığına giderek askeri helikopterin kaza kırıma uğramasıyla ilgili bilgiler aldı.

Edinilen ilk bilgilere göre kazanın kötü hava koşulları sebebiyle ve havanın aniden değişim göstermesiyle meydana geldiğini ifade eden Bakan Hulusi kar, 11 askerin şehit olduğu kazada yaralanan 2 askeri personelin ise tedavilerine devam edildiğini belirtti.

Tedavisi süren askeri personelin mevcut durumlarının iyi olduğu bilgisini paylaşan Bakan Akar, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada kazayla ilgili incelemelere bugün başlanacağını kaydetti.

Kazaya sebebiyet veren durumun detaylı inceleme sonucunda belirlenebileceğini aktaran Akar, “Kaza anından itibaren kurtarma çalışmaları devletimizin tüm imkanlarıyla seferber edilerek derhal olay mahalline intikal edilmiştir. Acımız çok büyük, millet olarak büyük üzüntü içindeyiz. Bizleri derin acıya ve üzüntüye boğan bu elim kazada şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve asil milletimize başsağlığı, sabır; yaralı personelimize de  Allah’tan acil şifalar diliyorum." dedi.

Yorumlar (0)