Bakan Akar'dan Yunanistan açıklaması: 'Hiçbir kıymeti harbiyesi yok"

Kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının katıldığı toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan ile gerilimler, Doğu Akdeniz gibi gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 15.03.2021, 17:44 16.03.2021, 12:03
Bakan Akar'dan Yunanistan açıklaması: 'Hiçbir kıymeti harbiyesi yok"

Mill Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in, kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının da katıldığı video konferans toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Yoğun bir dönemden geçiyoruz”

Düzenlenen toplantıda, yurtiçi ve yurtdışındaki faaliyetler ile ilgili son gelişmelere ilişkin bilgiler veren Bakan Hulusi Akar, Yunanistan ile görüşmelerin önemsendiğini aktarırken, Yunanistan’ın kışkırtıcı tavırlarından vazgeçmesi konusunda çağrıda bulundu.

TSK'nın savunma ve güvenlik olmak üzere, terörle mücadele gibi birçok konuda yoğun bir dönemden geçtiğini belirten Akar, terörle mücadelede kararlı olduklarına dikkat çekti. Terör örgütü PKK’nın hem yurtiçi hem de yurtdışında hareket alanının daraldığına vurgu yapan Akar, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ile ilgili de konuştu.

"Yunan tatbikatlarının TSK karşısında kıymeti harbiyesi yok"

Bütün komşularla iyi geçinme, iyi komşuluk ilişkileri yürütmek istediklerini belirten Akar, diyaloğa ve uluslararası hukuka saygıyı ön plana çıkardıklarını aktardı. Yunanistan’ın ise iyi komşuluk ilişkilerine yakışmayan bir tavırla yaklaştığını dile getiren Akar, birtakım fayda elde etmeyi düşünen Yunanistan’ın, bu yaklaşımla hiçbir yere varamayacağını, tatbikatları bir tehdit unsuru olarak gören Yunanistan’ın bu tavırlarının TSK karşısında hiçbir kıymeti harbiyesinin olmadığına vurgu yaptı.

Yorumlar (0)