Bakan Akar'dan Yunanistan'a: Geçmişten ders alın, aynı şeyler yaşanmasın!

Ege ve Akdeniz'de saldırgan bir tavır takınan Yunanistan'ın tarihten ders alması gerektiğini belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Kulağınıza fısıldanan bazı hayallerin geçmişte nasıl ters teptiğini gördünüz. Biraz akıllı olun ve aynı şeyler yaşanmasın. Bazı aklı başında Yunan vatandaşları bu gerçeği gördü." diye konuştu.

GÜNDEM 13.09.2022, 15:01 13.09.2022, 16:09 Hakan Öksüz
Bakan Akar'dan Yunanistan'a: Geçmişten ders alın, aynı şeyler yaşanmasın!

Malezya Milli Günü Resepsiyonu'na katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile Türkiye arasında yükselen tansiyon hakkında konuştu. Gazetecilerin sorularına cevap veren Bakan Akar, "Sorunların barışçıl yollarla çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz ancak Yunanistan, provokatif eylem ve söylemlerine devam ediyor. Ellerine geçen her fırsatta bizi karalamaya çalışıyorlar ve gerçekleri çarpıtıyorlar." dedi.

"Uluslararası kamuoyunu yalanlarla etkilemeye çalışıyorlar"

Yunan yetkililerin bazı yalanları kullanarak uluslararası kamuoyunu etkilemeye çalıştığını aktaran Bakan Akar, "Her fırsatta biz diğer ülkelere şikayet ediyorlar. İki yüzlü bir siyaset izlediklerini söylemek gerekir. Bu yanlış değil, görünen ortada. Biz diyalog kurulması için ısrar ediyoruz. Onlar da önce diyaloga yakınmış gibi davranıyor, daha sonra diğer ülkelerle görüşürken bizi karalıyorlar. Bunu alışkanlık haline getirdiler." ifadelerini kullandı.

"Yunanistan yeni maceralara yelken açmamalı"

Yunanistan'ın sahil güvenlik güçleri tarafından Ege'deki bir sivil gemiye ateş atıldığını hatırlatan Bakan Akar, "Yunan siyasetçiler, bu olayın arkasından bizi saldırganlıkla suçlamaya devam ediyor. Bu iki yüzlülüktür. Evinizde ayna varsa bakın, belki utanırsınız. Açık açık riyâkarlık yapıyorlar. Sorunları çözmek için iyi komşuluk ilişkileri kurmak gerekiyor. Yunanistan tarihten ders almalı ve yeni maceralara yelken açmamalıdır. Bize 'yayılmacı' yaftası yapıştırmak istiyorlar ancak sivil gemilere ateş açan kendileri." diye konuştu.

"Biraz akıllı olun ve aynı şeyler yaşanmasın"

Kendi şahsi çıkarları için Yunanistan'ın iç politikasında gerilimi yükselten bazı siyasetçilerin bulunduğunu aktaran Akar, "Kulağınıza fısıldanan bazı hayallerin geçmişte nasıl ters teptiğini gördünüz. Biraz akıllı olun ve aynı şeyler yaşanmasın. Bazı Yunan siyasetçiler, emekli askerler ve akademisyenler bu gerçeği gördü. Yunanistan'ın yanlış yaptığını söylüyorlar. Onlara kulak verin. Ege ve Akdeniz'de çıkarlarımızı koruyacak askeri gücümüz var ancak biz barış yoluyla çözümden yanayız." değerlendirmesinde bulundu.

"Lavrion kampında teröristleri barındırıyorlar"

Ege ile Doğu Akdeniz'de daha önceden planlanan NATO eğitim faaliyetlerinin olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yunanistan, bu faaliyetler sırasında Rus yapımı S-300 sistemleri ile bizi taciz ediyor. Bu düşmanca tutumun komşulukla ve iyi niyetle ilgisi var mı? Bu düşmanca ve iki yüzlü tavrı kabul etmemiz mümkün değil. Bu tacizlere misliyle karşılık vermeyi sürdüreceğiz. Ege'de barış atmosferinin hâkim olmasını istiyoruz ancak Yunanistan'ın buna niyeti yok. Yunanistan'da bulunan Lavrion kampında DEAŞ, FETÖ ve PKK/YPG gibi terör örgütlerinin mensupları eğitim görüyor. Buna anlam veremiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)