Bakan Akar'dan Rusya'ya çağrı

Bakan Akar, Suriye hududunun sıfır noktasında toplantı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 11.09.2021, 18:07 12.09.2021, 12:53
Bakan Akar'dan Rusya'ya çağrı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile birlikte Hatay’a gitti.

Akar, Suriye hududunun sıfır noktasındaki 6. Kolordu Komutanlığı Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığı’na geçiş yaptı.

"Kanları yerde kalmadı"

Akar, burada beraberindeki komutanlarla birlikte sahadaki son durum ve yapılacak olan çalışmaları ele aldı.

Bakan Akar, İdlib’deki saldırıya ilişkin olarak, "Alçakça, haince bir saldırı neticesinde arkadaşlarımız şehit düştü. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı.” ifadelerini kullandı. 

"Bu yıl 1926 terörist etkisiz hale getirildi"

Akar, şöyle devam etti:

“2021'in başından itibaren yurt içi, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda 1926 terörist öldürüldü.

İdlib’de Rusya ile yaptığımız görüşmelerin ardından imzalanan mutabakatlar var. Biz bu mutabakatlara harfiyen uyuyoruz. Sorumluluklarımızı tümüyle yerine getirdik, getirmeyi de sürdürüyoruz. Muhataplarımızın da bahse konu mutabakatlara, buradaki sorumluluklarına uymalarını bekliyoruz.

"Sınır namustur"

Sınır güvenliğine yönelik çalışmalara da değinen Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Sınır namustur. Oldukça açık ve net. Bu hususta Mehmetçik büyük çaba sarf ediyor. Buna çok yakından şahit oluyoruz. Yağmur-çamur, gece-gündüz, yaz-kış demeden büyük gayret sarf ediyor, ter döküyor, gerektiği durumda canını, hayatını ortaya koyuyor. Yapılan bu mücadele son derece anlamlı ve saygıdeğerdir. Herkesten beklentimiz bu mücadelemize saygı duyulmasıdır. Mehmetçik bu hususta elinden geleni yapıyor, bundan sonra da yapmayı sürdürecek."

Toplantının bitiminde Akar’ın bir araya geldiği birlik komutanları, verilecek bütün görevlere hazır olduklarını kaydetti.

Akar ve komutanlar, toplantının akabinde Harekat Merkezi’ne geçerek sahadaki son duruma dair bilgi aldı.

Yorumlar (0)